Boosterprik Janssen in Oostenrijk niet voor Toeristen!

Boosterprik Janssen in Oostenrijk niet voor Toeristen!

Wij hebben contact gehad met de Oostenrijkse ambassade. Zeker naar aanleiding van de boosterprik voor Janssen is er onduidelijkheid.

Laten we daar heel duidelijk over zijn. De boosterprik wordt gegeven in Oostenrijk voor de Oostenrijkers. Nederlanders die wonen en werken in Oostenrijk kunnen wel hier gebruik van maken. Speciaal ook nagevraagd: heb je een “zweitwohnsitz”verklaring dan kan dat ook. In alle andere gevallen dus niet. Samenvattend: Toeristen uit het buitenland (lees dus ook voor de Belgen en Nederlanders) kunnen geen boosterprik halen in Oostenrijk.

Hieronder ook nog een opsomming van de ambassade van Oostenrijk met bruikbare links.

Oostenrijk ziet momenteel een sterke stijging van het aantal Covid 19-gevallen, waardoor de bijbehorende maatregelen moesten worden aangescherpt. Om Oostenrijk binnen te komen heeft u een zogenaamd 3G-certificaat nodig. Dit is het bewijs dat je bent ingeënt, hersteld of negatief getest op Corona.

Daarnaast geldt in Oostenrijk van 15 tot en met 24 november 2021 een uitgaansregeling, waardoor personen ouder dan 12 jaar die geen 2G-certificaat hebben, alleen in welbepaalde situaties het huis mogen verlaten.

U vindt details over de 2G-verordening HIER.

Er is momenteel een overgangsperiode voor mensen die de 1e dosis maar niet de 2e dosis van de coronavaccinatie hebben gekregen: In deze gevallen geldt een vaccinatiebewijs voor de 1e dosis en een geldige PCR-test (max. 72 uur) als geldige 2G een bewijs. Deze maatregelen gelden in het algemeen voor alle personen van 12 jaar en ouder (kinderen onder de 12 jaar zijn hiervan uitgesloten). Aangezien dit een probleem kan zijn voor kinderen en kinderen die deze winter 12 worden, wordt in Oostenrijk nog steeds gewerkt aan de precieze details van deze verordening.

Houd er ook rekening mee dat mensen die slechts één vaccinatie met het Janssen-vaccin hebben gekregen, vanaf 3 januari 2022 in Oostenrijk niet meer als volledig gevaccineerd worden beschouwd. Voor alle andere vaccins is het vaccinatiebewijs in Oostenrijk pas 270 dagen geldig na de tweede vaccinatie vanaf 6 december 2021. Vanaf het moment van een herhalingsvaccinatie is het vaccinatiebewijs weer 270 dagen geldig.

Het is niet de bedoeling om buitenlandse toeristen in Oostenrijk te vaccineren. Oostenrijk heeft hier de middelen en capaciteiten niet voor. Nederlanders die daar wonen en/of werken kunnen zich laten vaccineren in Oostenrijk.

Voor de actuele status van de inreisregels en de Covid-19 maatregelen kunt u terecht op onze website.

Kaprun Kitzstehorn 17 okt 2021 Topfoto

Lees ook ons Live Blog

Bruikbare Links:

Bundesministerium Sociales, Gesundheit, Pflege und Konsumentenschutz

Oostenrijkse Ambassade

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht