Bouw Eichenhofbahn St. Johann in Tirol gestart!

EIchenhof Talstation

Bouw Eichenhofbahn St. Johann in Tirol gestart! Na lang te hebben gewacht, is men afgelopen donderdag begonnen met de sloop van de Eichenhof I sleeplift in St. Johann in Tirol.

Zoals we eerder hebben bericht is gepland dat de Eichenhof I door een gondel wordt vervangen en de Eichenhof II door een 6 persoonsstoeltjeslift. Eerst was het plan om één lange gondel te bouwen naar de top, met wel twee tussenstations. Waarom dit plan niet is doorgegaan, is nog niet officieel bekendgemaakt. U heeft het overigens zojuist goed gelezen, alleen de Eichenhof I wordt op het moment afgebroken. De vergunning is rond voor deze lift en nog niet voor de Eichenhof II, maar er is nog een kans dat de Eichenhof II dit jaar ook vervangen gaat worden.

St Johann Eichenhof

De Eichenhof I zal deze winter de Eichenhofbahn gaan heten. Het is een 10 persoonsgondel van de firma Leitner. Ook zou deze lift het Pininfarina design krijgen, lees hier meer over dit design. De lengte van de Eichenhofbahn is 960m, de Eichenhofbahn heeft met 24 cabines een capaciteit van 1800 mensen per uur. En omdat wij Nederlanders altijd graag willen weten wat het kost, zullen we dat ook even melden. De lift kost rond de 7,4 miljoen euro, maar dan krijg je ook wel een hele mooie lift ervoor terug (kijk de visualisatie van het dalstation maar). Overigens wordt na 16 jaar voor het eerst weer een nieuwe lift gebouwd (de laatste was de Bauernalmbahn in Oberndorf).

Ook wordt er druk gewerkt aan de bouw van de Speichersee Eichenhof langs de Sportivabfahrt. Ook wordt deze afdaling verbreed op bepaalde punten én krijgt deze afdaling eindelijk sneeuwkanonnen. In totaal gaat er 17 miljoen worden geïnvesteerd in het project Eichenhof, of beter gezegd project Eichenhof 2.0. Op 19 juni 2017 zal de eerste schep de grond in gaan, tot dat worden de voorbereidingen getroffen.

Zoals jullie waarschijnlijk van ons gewend zijn, hebben we ook een hoop foto’s verzameld van de sloop. Ook zitten er een aantal foto’s tussen van de nieuwe sneeuwkanonnen en een foto van de verbreding van de Sportivabfahrt (op de foto is de skiweg aan het einde te zien) We zullen jullie zeker op de hoogte houden komende zomer, ook met onze live-updates van Eric en de Bouwupdates van Roel.

 

Bronnen: Meinbezirk, Alpinforum, Stefan Schober, Sigi Braun en Persbericht Skistar

Alpen Reizen

 

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×