Bouwupdate 1 Obere Karbahn Berwang

Gondel Obere Karbahn
© Bergbahnen Berwang

In Berwang is men druk bezig met het vervangen van de oude Biliglift, hier verrijst straks de Obere Karbahn een moderne 10 persoons gondel. Maar er staat meer in de planning, uiteindelijk hoopt men dat alle bouwplannen uiterlijk in 2025 gerealiseerd zijn.

Wat wordt er de komende tijd gerealiseerd:

  • De bouw van een multifunctioneel gebouw bij de Egghof parkeerplaats, waarin gevestigd worden: een sportzaak met skiverhuur en skidepot, het kantoor van de skischool (inclusief een verzorgingsruimte voor kinderen), kassa’s van de Bergbahnen Berwang, openbare toiletten inclusief babyruimte, en verdere kantoorruimte.
  • De bouw van de ‘Obere Karbahn‘ – een 10-persoons gondelbaan – in twee secties met een middelstation. De lift – startend bij de Egghof parkeerplaats – dient ter vervanging van de Biliglift en het bovenste gedeelte van de (huidige) Thanellerkarlift. Tevens worden nieuwe pistes aangelegd boven de bestaande pistes ‘Netzhang’, ‘Hüttenhang’ en ‘Brunnental’. Voorts komt ter completering van dit gebied een nieuwe besneeuwingsinstallatie voor de piste ‘Broatla’.
  • De bouw van de ‘Thanellerbahn‘, een kindveilige 6-persoons stoeltjeslift. Deze lift start bij het huidige dalstation van de Thanellerkarlift tot aan de bocht van deze lift (ook bekend als ‘halve Thaneller’), een en ander dient ter vervanging van het onderste deel van de huidige Thanellerkarlift.
  • De bouw van een bergrestaurant ter hoogte van het middelstation van de ‘Obere Karbahn’.

Bedankt Mariëlle van Dassen voor de bovenstaande foto’s.

Start bouwwerkzaamheden

In april is er met de bouw van het multifunctionele gebouw begonnen. Afgelopen week is er gestart met de bouw van het eerste deel van de Obere Karbahn. Zowel het gebouw als het eerste deel van de Obere Karbahn zal aankomende winterseizoen in gebruik worden genomen. Hier is Doppelmayr de fabrikant, de bouw is goed te volgen via de webcam. Een pisteplan is hier te vinden.

Berwang

Berwang ligt in Tirol en is het hoogst gelegen dorp in de Zugspitz Arena, en door de hoogte ook sneeuwzeker. De Zugspitz Arena is een wintersport gebied op de grens van Oostenrijk en Duitsland, met de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze als “middelpunt”. Het skigebied omvat 144 km aan pistes, maar niet aaneengesloten. Het skigebied van Berwang is een klein onderdeel van de Zugspitz Arena.

Eerdere berichtgeving is hier te vinden

Summit Travel

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...