Bouwupdate 2 Fieberbrunn F1+F2 Streubödenlift

Lärchfilzkogel © Saalbach.com

Bouwupdate 2 Fieberbrunn F1+F2 Streubödenlift

De bouw is al een tijdje gaande en het wordt weer eens tijd voor een nieuwe bouwupdate.

In deze update mooie foto’s van het bergstation van de lärchfilzkogel gefotografeerd met gebruik van een DJI Mini 3 Pro drone. Als alles goed verloopt zullen beide liften in het winterseizoen 2024/2025 operationeel zijn.

Doppelmayer heeft al veel onderdelen voor de steunen van het 1e deel geleverd en naar de betreffende locaties op de route gebracht. De  afzonderlijke kolomdelen waren al voorbereid voor montage op de reeds voltooide kolomfunderingen en geleidelijk opgebouwd met behulp van een mobiele kraan. Hierdoor is de hulp van een helikopter niet nodig.

F1+F2 Streubödenlift Fieberbrunn

Ook in Fieberbrunn is men druk bezig om te moderniseren, dit jaar zal de lift naar de Lärchenfilzkogel vervangen door een nieuwe. De nieuwe F1+F2 Streuböden wordt zoals op Saalbach.com staat nieuwer, comfortabeler, groener en geschilderd in Ferrari-rood, om perfect te passen bij de moderne look en technologie van Home of Lässig.

Ook kan men vanaf december 2024 “non-stop naar de top” zonder overstappen bij het middenstation.

Technische data van wat er bekend is (bron).

Naam F1+F2 Streuböden
Type 10 EUB gondel
Fabrikant Doppelmayr
Aantal gondels 95
Lengte 3.013 meter
Hoogte bergstation 1.642 meter
Hoogte dalstation 836 meter
Hoogteverschil 806 meter
Capaciteit 2.500 pers/uur
Snelheid 6 m/sec
Reistijd 8:50 minuten
Opening december 2024

Lees ook:

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×