Bouwupdate 2 Flying Mozart, Snow Space Salzburg!

Flying Mozart

Flying Mozart ©Snow Space Salzburg

Bouwupdate Flying Mozart, Snow Space Salzburg!

In Snow Space Salzburg is men druk bezig. In dit “nieuwe” gebied dat een fusie is tussen de skigebieden van Flachau, Wagrain en Alpendorf, wordt druk geïnvesteerd.

Vanaf seizoen 2020/2021 is de Panorama Link dus de verbinding tussen twee skigebieden gereed. De nieuwe 10 persoons gondel verbind het skigebied van Snow Space Salzburg en Flachauwinkl / Kleinarl met elkaar. Een ander project als onderdeel van de fusie dat in 2017 plaats vond is de Flying Mozart.

Bouwupdate 2

In de serie bouwupdates wat wij vaker doen met andere projecten kunnen wij van dit project ook weer een bouwupdate geven. Dit met dank aan Joost Smit van het Sportchalet Viehhofen, onze dank hiervoor.

Flying Mozart

Eerst is men druk bezig met de vervanging van de oude Flying Mozart, de nieuwe 10 persoonsgondel zal de inmiddels 31 jaar oude lift gaan vervangen. De nieuwe zal comfortabeler zijn, maar ook met meer ruimte. Uiteraard zal deze sneller zijn en meer capaciteit hebben. De Flying Mozart bestaat uit twee secties waarbij het bergstation iets hoger op de berg komt te liggen. Deze zal op dezelfde hoogte komen als het bergstation van de Starjet 3.

In 11 minuten zullen er 970 verticale meters overbrugt worden, waarbij er per uur 4.000 personen vervoerd kunnen worden. Wachttijden in het dal- en middenstation zullen tot het verleden behoren.

Flying Mozart 1 Bron
Type 10 pers. met stoelverwarming aan 1 kabel
Hoogte dalstation 917 m
Hoogte middenstation 1251 m
Lengte 1053 m
Snelheid 6 m/s
Capaciteit 4000 pers/uur
Reistijd ca. 3:10 min.
Fabrikant Doppelmayr
Bijzonderheden Gratis WiFi in alle cabines

Directe transfer met de G-Link

Flying Mozart 2 Bron
Type 10 pers. met stoelverwarming aan 1 kabel
Hoogte middenstation 1251 m
Hoogte bergstation 1877 m
Lengte 2049 m
Snelheid 6 m/s
Capaciteit 4000 pers/uur
Reistijd ca. 6:20 min.
Fabrikant Doppelmayr
Bijzonderheden Gratis WiFi in alle cabines

Directe transfer met de G-Link

Eerdere berichtgeving hierover:

overzicht Snow Space Salzburg

overzicht ©Snow Space Salzburg

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Banner Bluetribe 1200x400

Turner Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×