Bouwupdate 2 Kreischberg 10er Murau

Kreischberg

© kreischberg.at

Bouwupdate 2 Kreischberg 10er Murau

De voorbereidingen voor het nieuwe winterseizoen is in volle gang, er wordt geïnvesteerd in diverse (ski)gebieden. Zo ook in Murau waar men druk bezig is met de bouw van de Kreischberg 10er.

Sinds maart dit jaar is men in dit voor ons Nederlanders redelijk onbekend gebied bezig met de vervanging van de uit 1992 stammende Kreischbergbahn. Het betrof een 6 persoons gondel met een capaciteit van 1800 personen per uur. Het werd dus tijd voor vervanging.

Het gebied zelf is onderdeel van het Oostenrijkse Murau met meer dan 40 kilometer aan pistes verdeeld in 17 km blauwe en rode pistes en 8 km aan zwart. De Kreischbergbahn is de belangrijkste en enige toevoer richting het gebied en met de komst van de nieuwe gondel zullen meer mensen comfortabeler het gebied in kunnen. De oude en nieuwe gondel bestond uit twee delen, beide zullen worden vervangen.

© Murtal Seilbahnen BetriebsGmbH

Feiten & cijfers

De nieuwe Kreischbergbahn zal net als de oude gondel uit twee secties bestaan.  De feiten en cijfers van beide secties zien er als volgt uit.

Naam Kreischbergbahn I
Type 10-persoons gondel (met 1 kabel)
Fabrikant Doppelmayr
Hoogte dalstation 868 m
Hoogte bergstation 1441 m
Lengte 1963 m
Hoogteverschil 573 m
Snelheid 6 m/s
Tijd ca. 5:30 minuten
Capaciteit 3600 pers. per uur
Naam Kreischbergbahn II
Type 10-persoons gondel (met 1 kabel)
Fabrikant Doppelmayr
Hoogte dalstation 1441 m
Hoogte bergstation 1771 m
Lengte 1803 m
Hoogteverschil 303 m
Snelheid 6 m/s
Tijd ca. 5:30 minuten
Capaciteit 3600 pers. per uur
Kosten 37 tot 40 miljoen euro

Meer informatie ga naar kreischberg.at.

© Murtal Seilbahnen BetriebsGmbH

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Haus Steiner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht