Bouwupdate 2 Obere Karbahn Berwang

Gondel Obere Karbahn
© Bergbahnen Berwang

Obere Karbahn, de bouw van de Obere Karbahn in Berwang verloopt op schema. De nieuwe moderne 10 persoonsgondel zal de oude Biliglift gaan vervangen. Maar er staat in Berwang tot 2025 meer op de planning.

Inmiddels staat het B-Active Center en er wordt nu hard gewerkt aan de afwerking en inrichting. De bouw van de Obere Karbahn I verloopt volgens schema. De eerste twee gondels zijn inmiddels gearriveerd en om al het technische in te kunnen stellen. De overige gondels volgen in november.

Wat wordt er de komende tijd gerealiseerd:

  • De bouw van een multifunctioneel gebouw bij de Egghof parkeerplaats, waarin gevestigd worden: een sportzaak met skiverhuur en skidepot, het kantoor van de skischool (inclusief een verzorgingsruimte voor kinderen), kassa’s van de Bergbahnen Berwang, openbare toiletten inclusief babyruimte, en verdere kantoorruimte.
  • De bouw van de ‘Obere Karbahn‘ – een 10-persoons gondelbaan – in twee secties met een middelstation. De lift – startend bij de Egghof parkeerplaats – dient ter vervanging van de Biliglift en het bovenste gedeelte van de (huidige) Thanellerkarlift. Tevens worden nieuwe pistes aangelegd boven de bestaande pistes ‘Netzhang’, ‘Hüttenhang’ en ‘Brunnental’. Voorts komt ter completering van dit gebied een nieuwe besneeuwingsinstallatie voor de piste ‘Broatla’.
  • De bouw van de ‘Thanellerbahn‘, een kindveilige 6-persoons stoeltjeslift. Deze lift start bij het huidige dalstation van de Thanellerkarlift tot aan de bocht van deze lift (ook bekend als ‘halve Thaneller’), een en ander dient ter vervanging van het onderste deel van de huidige Thanellerkarlift.
  • De bouw van een bergrestaurant ter hoogte van het middelstation van de ‘Obere Karbahn’.

Start bouwwerkzaamheden

In april is er met de bouw van het multifunctionele gebouw begonnen. Afgelopen week is er gestart met de bouw van het eerste deel van de Obere Karbahn. Zowel het gebouw als het eerste deel van de Obere Karbahn zal aankomende winterseizoen in gebruik worden genomen. Hier is Doppelmayr de fabrikant, de bouw is goed te volgen via de webcam. Een pisteplan is hier te vinden.

Berwang

Berwang ligt in Tirol en is het hoogst gelegen dorp in de Zugspitz Arena, en door de hoogte ook sneeuwzeker. De Zugspitz Arena is een wintersport gebied op de grens van Oostenrijk en Duitsland, met de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze als “middelpunt”. Het skigebied omvat 144 km aan pistes, maar niet aaneengesloten. Het skigebied van Berwang is een klein onderdeel van de Zugspitz Arena.

Eerdere berichtgeving is hier en hier te vinden, Mariëlle van Dassen bedankt voor de foto’s.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Colada Sport2000 banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×