Bouwupdate 4 Zell am See Xpress Viehhofen

Update Zell am See Xpress

Vorige week hadden we dan eindelijk weer een bouwupdate van de Zell am See Xpress, en een week later worden wij getrakteerd door Maaike en Joost van het Sportchalet Viehhofen. In mei werden eindelijk de bouwwerkzaamheden hervat met als doel de grande opening in december 2019.

Het gaat om het laatste deel van een project waarbij de eerste schep van de bouw op 14 september 2018 in de grond werd gestoken. In december 2019 zal het tweede en laatste deel klaar zijn, hiermee zal het Skicircus en het skigebied van Zell am See eindelijk met elkaar verbonden zijn. Het complete project begon al in 2015 met wat op papier fase twee is. Het langste deel vanaf het bergstation op de Salersbachköpfl via een rode piste naar het middenstation.

Alle updates die wij uit het gebied ontvangen ook al is het maar een korte video of een paar foto’s waarderen wij enorm, Maaike en Joost onze dank is groot.

Een droom

Maaike en Joost begonnen in 2018 aan een groot avontuur, hun droom was vertrekken naar Oostenrijk. Januari 2018 was het zo ver,  tijd om hun droom werkelijkheid te maken, zij hadden een pand gevonden en een businessplan. Het pand wat Maaike en Joost eerst op het oog hadden bracht hun geen geluk. Het aanbod werd afgewezen en men kon opzoek naar een nieuw pand. Dit vonden zij en konden eindelijk hun droom verwezenlijken. In juli 2018 verhuizen zij samen met hun twee kinderen naar Viehhofen.

Sportchalet Viehhofen

Op 30 juni kregen Maaike en Joost de sleutel van Haus Alpenrose en kon het verbouwen beginnen met als doel opening op 1 december 2018. Het oude Haus Alpenrose kreeg een nieuwe naam en logo. Vanaf nu is het Sportchalet Viehhofen, een chalet met 12 appartementen voor 2 tot 7 personen met een eigen keuken en badkamer. Ook heeft het chalet een gezellige stube op de begane grond, een verwarmd schoenenrek in het skiruim en veel meer.

Op het forum van onze collega’s hebben Maaike en Joost een soort dagboek bijgehouden, voor meer informatie of om een appartement te boeken ga naar Sportchaletviehhofen.com of bezoek hun Facebookpagina.

Zell am See Xpress

Laatste stukje

Het tweede deel waar men nu mee bezig is, is eigenlijk fase 1, en als fase 1 in december 2019 gereed is kun je vanaf de Schmittenhöhe naar het Skicircus en weer terug. Tot die tijd kun je vanaf het middenstation de reeds bestaande skiroute nemen. Je komt dan uit in Viehhofen waar je weer met bus 680 terug in Zell am See kan komen. Een rit van 30 minuten maar met een skipas is dat gratis en daar houden wij van ..toch?

Nogmaals de technische gegevens van de Zell am See Xpress: (10persoonsgondel) naar de Salersbachköpfl

 • Type: 10-MGD
 • Capaciteit: 2200 P / h
 • Reistijd: 9.22 minuten
 • Snelheid: 6,0 m / s
 • Aantal gondels: 69
 • Capaciteit gondel: 10 personen
 • Voorzieningen gondels: Verwarmde zetels, intercom
 • Interval: 12.86 s
 • Lengte: 2884,16 m
 • Lengte van de kabelbaan: 1920 m
 • Hoogte verschil: 800 m
 • Aantal pilaren: 19

Summit Travel

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht