Bouwupdate 8 Zell am See Xpress Viehhofen

Update Zell am See Xpress

Beide projecten in het Skicircus gaan nu snel, nog 4 maanden te gaan en dan zullen twee liften klaar zijn en in werking gesteld worden. We hebben het over de Zwölferkogel in Hinterglemm en het laatste stuk van de Zell am See Xpress in Viehhofen. Tijd voor (een kleine) bouwupdate 8 met dank aan Maaike en Joost van het Sportchalet Viehhofen en Seilbahn.net.

Het schiet aardig op sinds de bouwwerkzaamheden in mei hervat zijn met als doel de grande opening in december 2019. Hierbij gaat het nog steeds om het laatste deel van een project waarbij de eerste schep van de bouw op 14 september 2018 in de grond werd gestoken. In december 2019 zal het tweede en laatste deel klaar zijn, hiermee zal het Skicircus en het skigebied van Zell am See eindelijk met elkaar verbonden zijn. Het complete project begon al in 2015 met wat op papier fase twee is. Het langste deel vanaf het bergstation op de Salersbachköpfl loopt via een rode piste naar het middenstation.

De eerste gondels hangen, zoals te zien was in deel 7. Joost en Maaike hebben een mooie uitzicht vanuit hun Sportchalet op de nieuwe lift zoals te zien is in de video.

Via de Facebookpagina van Seilbahn.net zagen wij ook een uitgebreide update van de Zell am See Xpress. Ook hier is goed te zien dat er nog een hoop moet gebeuren. Maar alles ligt op schema en de opening zal ook zijn als het winterseizoen begint.

Laatste stukje

Het tweede deel waar men nu mee bezig is, is eigenlijk fase 1, en als fase 1 in december 2019 gereed is kun je vanaf de Schmittenhöhe naar het Skicircus en weer terug. Tot die tijd kun je vanaf het middenstation de reeds bestaande skiroute nemen. Je komt dan uit in Viehhofen waar je weer met bus 680 terug in Zell am See kan komen. Een rit van 30 minuten maar met een skipas is dat gratis en daar houden wij van ..toch?

Nogmaals de technische gegevens van de Zell am See Xpress: (10persoonsgondel) naar de Salersbachköpfl

 • Type: 10-MGD
 • Capaciteit: 2200 P / h
 • Reistijd: 9.22 minuten
 • Snelheid: 6,0 m / s
 • Aantal gondels: 69
 • Capaciteit gondel: 10 personen
 • Voorzieningen gondels: Verwarmde zetels, intercom
 • Interval: 12.86 s
 • Lengte: 2884,16 m
 • Lengte van de kabelbaan: 1920 m
 • Hoogte verschil: 800 m
 • Aantal pilaren: 19

Een droom

Maaike en Joost begonnen in 2018 aan een groot avontuur, hun droom was vertrekken naar Oostenrijk. Januari 2018 was het zo ver,  tijd om hun droom werkelijkheid te maken, zij hadden een pand gevonden en een businessplan. Het pand wat Maaike en Joost eerst op het oog hadden bracht hun geen geluk. Het aanbod werd afgewezen en men kon opzoek naar een nieuw pand. Dit vonden zij en konden eindelijk hun droom verwezenlijken. In juli 2018 verhuizen zij samen met hun twee kinderen naar Viehhofen.

Sportchalet Viehhofen

Op 30 juni kregen Maaike en Joost de sleutel van Haus Alpenrose en kon het verbouwen beginnen met als doel opening op 1 december 2018. Het oude Haus Alpenrose kreeg een nieuwe naam en logo. Vanaf nu is het Sportchalet Viehhofen, een chalet met 12 appartementen voor 2 tot 7 personen met een eigen keuken en badkamer. Ook heeft het chalet een gezellige stube op de begane grond, een verwarmd schoenenrek in het skiruim en veel meer.

Op het forum van onze collega’s hebben Maaike en Joost een soort dagboek bijgehouden, voor meer informatie of om een appartement te boeken ga naar Sportchaletviehhofen.com of bezoek hun Facebookpagina.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht