Bouwupdate Alpincenter Kitzsteinhorn Kaprun

Kaprun Alpincenter

Alpincenter op de Kitzsteinhorn wordt vernieuwd

Bouwupdate Alpincenter Kitzsteinhorn Kaprun

Afgelopen zomer is er druk gebouwd en aankomende winterseizoen zal dit centrum op de Kitzsteinhorn in een nieuw jasje zitten.

Het Alpincentrum is een verzamelpunt die bij menig wintersporter bekend is maar ook in de zomer is het een middelpunt van je bezoek op de gletsjer. Sinds mei wordt er druk gebouwd aan het center. Op de webcam was de bouw aan de buitenkant redelijk goed te volgen.

Voor de start van het nieuwe winterseizoen op de gletsjer zal het vernieuwde Alpincenter en de Skylinebar de deuren openen. Voor de bezoekers zal alles nauwelijks herkenbaar zijn met een nieuw gecreëerde gezellige en stijlvolle sfeer.

Hier alvast een klein voorproefje.

Nieuwbouw

De afgelopen maanden is er druk gebouwd in het Alpincenter. De faciliteiten zijn grotendeels gelijk blijven echter de looks van het gebouw en de ruimtes zijn gemoderniseerd.

 • Gevel
  Visueel is het aangepast aan de moderne alpine tijdsgeest. Dit betekent een samenspel van hout, glas en rechte gevelpanelen die ervoor zorgen dat het gebouw een hoogwaardige en trendy uitstraling zal krijgen. Ook de duurzaamheid is verbeterd door de komst van in totaal 117 PV-modules (panelen) met een oppervlakte van circa 187 m².
 • Skyline Bar
  Omringd door kamerhoge panoramische ramen biedt de nieuwe Skyline Bar een fantastisch uitzicht. In het lichtovergoten interieur trekt het hout weg van de gevel. Geselecteerde bouwmaterialen zoals Rauris natuursteen, textiel, decoratie en verlichtingsconcept creëren een mooie  sfeer.
 • Hoofdingang & Horeca
  Het restaurant heeft een nieuwe hoofdingang hierdoor kunnen gasten direct vanaf de piste naar binnen. De omvang van het bestaande restaurantgedeelte blijft ongewijzigd, het interieur beleefd een grote upgrade. Daarnaast wordt de noordwestelijke Stüberl gedeeltelijk gesloopt en herbouwd.
 • Liftsysteem
  Het zal in de toekomst mogelijk zijn om per lift naar het restaurant te gaan door de komst van een liftsysteem. Deze zal de gasten vanaf de begane grond naar het restaurant op de eerste verdieping brengen.

Alpincenter

Het Alpincenter is een verzamelpunt op de Kitzsteinhorn. In dit centrum zit o.a. het infopunt, skidepot, restaurant, Bründl sportwinkel en de SOS-pisteservice. Tot de fatale brand op 11 november 2000 was dit ook het bergstation van de Gletscherbahn 2.

Het centrum is in 1973 geopend en in 2001 zijn er vernieuwingen aangebracht.

Meer informatie over de verbouw ga naar kitzsteinhorn.at.

Lees ook: Alpincenter op de Kitzsteinhorn wordt vernieuwd

Kaprun Kitzsteinhorn Alpincenter

Summit Travel banner 2020 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...