Bouwupdate B4 12er Nord Hinterglemm

Bouwupdate B4 12er Nord Hinterglemm

Er zijn niet veel beelden die getoond kunnen worden, daarom een kleine bouwupdate.

In Hinterglemm is men zoals bekend druk bezig om de oude Zwölferkogel nordbahn te vervangen voor een nieuwe. De oude lift met staande gondels uit 1989 wordt vervangen door een gondellift met 10 zitplaatsen die qua constructie identiek is aan de 12-er Kogelbahn.

De 12-er Nord zal een 10 persoons gondellift worden waarbij het dalstation 200 meter verplaatst wordt richting de Hochalmbahn. De skibrug die afgelopen winterseizoen in gebruik is genomen biedt een gemakkelijke en veilige toegang tot de twee dalstations van de Hochalmbahn en 12er Nord.

Is al vaker gezegd maar het was een verrassing dat de oude Zwölfer Nordbahn dit jaar al vervangen wordt. De nieuwe B4 12er Nord zal o.a. sneller, comfortabeler en grotere capaciteit krijgen.

12er Nord dalstation © Saalbach.com
12er Nord bergstation © Saalbach.com

Bouwupdate

Wij hebben nog niet veel nieuwe beelden ontvangen of gevonden, heb je wat stuur het door via de bekende wegen. Toch vonden we na wat speurwerk een aantal beelden.

Hier is goed te zien dat de bouw van het dalstation gestaagd vordert, over 5 maanden zal het af moeten zijn. Gereed voor de start van het nieuwe winterseizoen.

Technische data

Technische data van wat er bekend is (bron).

Naam 12er Nord
Type 10 EUB gondel
Fabrikant Doppelmayr
Aantal gondels 56
Lengte 1.936 meter
Hoogte bergstation 1.984 meter
Hoogte dalstation 1.109 meter
Hoogteverschil 875 meter
Capaciteit 2.600 pers/uur
Snelheid 6,5 m/sec
Reistijd 6:51 minuten
Opening november 2024

Lees ook:

Voor de berichten over de 12er Nord:

Hinterglemm 12er Noord

Summit Travel banner 2020 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×