Bouwupdate Galtbergbahn Schlick2000 Stubaital

Schlick 2000 vervangt oude sleeplift

Schlick 2000 ter illustratie

Bouwupdate Galtbergbahn Schlick2000 Stubaital

De oude sleeplift  zal vervangen worden door de Galtbergbahn een nieuwe 10-persoons gondel.

De oude Galtalm-sleeplift komt uit 1961 en was nodig toe aan vervanging. De sleeplift zal vervangen worden door een moderne en comfortabele 10-persoons gondellift van de firma Leitner.

Inmiddels vordert de aanleg van de nieuwe Galtbergbahn razendsnel. Als alles goed verloopt dan zal de eerste 10 persoons gondel in het Stubaital in de loop van het komende winterseizoen 2023/2024 in gebruik worden genomen.

Eerste 10-persoons gondelbaan

De kern van dit grote project omvat de verlenging van de kabelbaan van het dalstation iets onder de Fronebenalm naar het bergstation boven de Galtalm op 1.760 meter. Ook zal de nieuwe Galtberglift leiden tot een aanzienlijke kwaliteits- en comfort verbetering die het leven voor skischolen en beginners in het bijzonder gemakkelijker zal maken. Met een snelheid tot 6 m/s is de reistijd van ongeveer 4 minuten met een capaciteit van maximaal 2.000 personen per uur.

De kabelbaan is uitgerust met de door LEITNER ontwikkelde tandwielloze en bijna geruisloze, milieuvriendelijke directe aandrijving. Dit resulteert in een energiebesparing tot 9% en het elimineren van alle tandwieloliën. Een ander voordeel van de nieuwe gondellift is het wegvallen van het lange, steile sleepspoor. Ook kan een veiliger vervoer van kinderen en minder ervaren wintersporters gegarandeerd worden.

Technische data

Naam lift Galtbergbahn
Fabrikant Leitner
Lift type Kabine Evo Xline deep
Type 10 persoons gondel
Skigebied Schlick2000 Fulpmes
Hoogte bergstation 1760 m
Hoogte dalstatsion 1305 m
Lengte 1435 m
Vertikale lengte 455 m
Snelheid 6 m/s
Duur rit ca 4 minuten
Capaciteit max. 2000 pers./uur

Lees ook: Schlick 2000 vervangt oude sleeplift

Bron: Stubai.at

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×