Bouwupdate: nieuwe 10-persoons gondel Jennerbahn Königsee

Jennerbahnen - Königsee

De bouw van de nieuwe Jennerbahn is in volle gang, sinds 4 maart 2017 zijn de oude kenmerkende gondels na 63 jaar trouwe dienst met pensioen. Inmiddels is het augustus 2018 tijd voor een bouwupdate: nieuwe 10-persoons gondel Jennerbahn Königsee.

De oude Jennerbahn mag dan na 63 jaar trouwe dienst eindelijk rusten, in 1952-1953 werd deze door ABIG gebouwd. Het betreft hier een groot project waarbij het dal-, middenstation compleet vernieuwd is, en met het bergstation daar is men nog druk mee bezig. Naast de 10 persoonsgondel zullen er ook twee 6 persoonsstoeltjesliften komen.

Nieuwe gondels en stoeltjesliften

De Jennerbahn wordt dus vervangen, met een uitstap in het middenstation. De Jennerbahn I is korter dan de Jennerbahn II, maar betreft wel een route waarbij de gondels aan een kabel hangen. Naast de bouw van de nieuwe Jennerbahn zullen ook de Mitterkaser en Jennerwiese vervangen worden, in beide gevallen door een 6-persoons stoeltjeslift, met als bonus een kinderland bij het middenstation van de Jennerbahn.

De realisatie van dit project was in nauw overleg met het Berchtesgaden National Park. In totaal werd er voor meer dan 47 miljoen euro geïnvesteerd. Op 4 augustus zal deel 1 aan haar eerste rit beginnen. Vanaf het begin van het winterseizoen 2018/2019 zal naast de Jennerbahn I ook de nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Jennerwiese aan haar eerste rit beginnen. Vanaf seizoen 2019/2020 zal de nieuwe 6-persoons stoeltjeslift op de Mitterkaser in bedrijf gaan.

In de nieuwe dalstation bevind zich ook een sportwinkel, skidepot en een parkeergarage. Het bergstation wordt het eindstation van zowel de Jennerbahn II als de Mitterkaser. Daarnaast komt er in het bergstation ook een restaurant.

Jennerbahnen - Königsee
Jennerbahnen - Königsee
Jennerbahnen - Königsee

Het eerste deel zal aankomend weekend geopend worden, daarmee is de Jenner tot het middenstation toegankelijk voor de zomergasten. Vanaf hier kan men genieten van het uitzicht of andere activiteiten ondernemen. Ook komt er in het middenstation een restaurant, maar ook is hier de bergingen voor de gondels gehuisvest (bron). Zoals eerder verteld zal het bergstation het eindstation worden van zowel de Jennerbahn als die van de Mitterkaser, maar het letterlijke hoogte punt is de Jenneralm. De Jenneralm zal een groot panoramisch restaurant worden, met terrassen en ruimtes waar de gast kan genieten van niet alleen het eten maar ook van het uitzicht.

Technische data

Naam lift Jennerbahn I + II
Type 10-persoons gondels met 1 kabel
Dalstation incl. winkel, skidepot en parkeergarage
Bergstation incl. restaurant
Lengte 3184m
Dalstation 630m
Middenstation 1200m
Bergstation 1800m
Hoogteverschil 1170m
Snelheid 6 m/s
Duur totale rit 17 min (bron)
Aantal gondels 60
Capaciteit 1500 pers. per uur
Fabrikant Leitner

 

Bron

Jennerbahnen - Königsee
Jennerbahnen - Königsee
Jennerbahnen - Königsee
Jennerbahnen - Königsee
Jennerbahnen - Königsee
Jennerbahnen - Königsee
Jennerbahnen - Königsee
Jennerbahnen - Königsee
Jennerbahnen - Königsee
Jennerbahnen - Königsee
Jennerbahnen - Königsee

Summit Travel

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht