Bouwupdate kunstsneeuwproductie Kitzbüheler Horn

Bouwupdate kunstsneeuwproductie Kitzbüheler Horn

Horn Beschneiung

Bouwupdate kunstsneeuwproductie Kitzbüheler Horn, in Kitzbühel is men bezig om ervoor te zorgen dat de Kitzbüheler Horn kunstmatig besneeuwd kan worden. Roel Hilhorst was er drie weken geleden om het allemaal te filmen en nu is het tijd om dat eens te laten zien.

Momenteel wordt er een groot meer gebouwd van 111.000 m³ iets onder de Hornköpfl-Hütte. Dankzij dit meer kan het hele gebied tot het middenstation van de Hornbahn kunstmatig worden besneeuwd. Het wordt een ondersteunende “beschneiungsanlage”. Op de Brunn afdaling in het Hahnenkamm gebied zijn er 76 sneeuwkanonnen voor 23,7 hectare, dat is 3,2 sneeuwkanon per hectare. In het Horn gebied  zijn er 55 sneeuwkanonnen voor 35,9, dus per hectare 1,5 sneeuwkanon. Zo wordt de natuur een klein beetje ondersteund en zal je nog steeds voor het grootste deel op natuursneeuw skiën.

In Kitzbühel is men bang dat het drinkwater wordt vervuild door chemicaliën die gebruikt worden bij de productie van kunstsneeuw. Het drinkwater van de stad Kitzbühel komt namelijk uit de Kitzbüheler Horn. Maar die angst is niet nodig, want er worden geen chemicaliën gebruikt (Tegenwoordig is dat sowieso niet meer). Het water krijgt drinkwater kwaliteit, maar ik zou niet de sneeuw gaan eten (beetje raar om te doen). Ook wordt het gebied uitgerust met een GPS-systeem dat de dikte van de sneeuw tot op 2 centimeter nauwkeurig meet.

Nu over naar de video en foto’s. Ze zijn al wat oud (medio juli 2016) dat wil zeggen dat ze natuurlijk al veel verder zijn dan op de beelden. Toch moeten de beelden wel met jullie gedeeld worden. En als je zelf ook foto’s hebt, dan mag je die gerust met ons delen!

Summittravel728x90

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht