Bouwupdate Kohlmaisgipfelbahn Saalbach Hinterglemm

Kohlmaisgipfelbahn dalstation

Dalstation ©saalbach.com

Het is wat stil in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, maar toch een bouwupdate van de Kohlmaisgipfelbahn. Er is een bekend groot project gaande in de omgeving en dat is de aansluiting met de Schmittenhohe, deze gaat fase twee in en eind volgend jaar is de verbinding er.

Een ander project is de vervanging van de Kohlmaisgipfelbahn waar we al eerder over hebben bericht, zie hier ons breaking nieuws. Over dit project is niet veel over te vinden, we worden wat geplaagd door foto’s van wat het zal gaan worden. Ook is bekend dat het een 10 persoonslift zal gaan worden.

Wel is bekend dat de rode liften zullen verdwijnen, vanaf het seizoen 2018/2019 zullen ze er niet meer zijn. Dus dat wordt komend seizoen afscheid nemen van deze herkenbare lift in Saalbach.

Zodra het aankomende winterseizoen in het Skicircus ten einde is zal de oude Kohlmais gesloopt worden, hiermee eindigt het voor deze lift die in 1989 in gebruik is genomen.

Links het middenstation, rechts het bergstation

©saalbach.com

Bouwactiviteiten zomer 2018

De bouw van de nieuwe Kohlmaisgipfelbahn is al begonnen. Het eerste is het middenstation aan de beurt, deze komt ca. 30m links van het huidige middenstation van de Kohlmaisbahn. De nieuwe gondel zal identiek zijn aan de Schönleitenbahn. Daarmee weten we dat de bouwer Doppelmayr wordt. Met de nieuwe gondels zal ook de comfort en snelheid omhoog gaan.

In de zomer van 2018 zal er een hoop gaande zijn.

Er komt een nieuwe dalstation ook hier is men al mee bezig, de webcam van Saalbach is down dus hoe ver men is dan is niet te zien. Maar bekend geworden is dat er een station komt met een parkeergarage waar 100 voertuigen in kunnen. Deze is te bereiken via de tunnel. Ook komen er appartementen voor de medewerkers, op straatniveau kan men naar de kassa. Vanaf de kassa’s kan met met een lift naar boven en daar kun je de de gondels in. Dit gebeurd ook bij de Bernkogelbahn.
Aan de Ederabfahrt (piste blauw 51) komt een nieuwe garage en een tunnel om de veiligheid en comfort voor de wintersporters te vergroten. Door alle bouwactiviteiten zal aankomende zomer de Montelino’s Erlebnisweg beperkt toegankelijk zijn, de Milka line zal die zomer gewoon in bedrijf blijven. De Milka line is te bereiken via de Schönleitenbahn.

Wat weten we tot nu toe

Er is nog weinig bekend over het hoe en wat, sporadisch druppelt er wat naar buiten. Hier een kleine overzicht van wat we weten.

  • 10 persoonsgondel identiek aan de Schönleitenbahn
  • vermoedelijke bouwer lift Doppelmayr
  • Nieuwe dalstation met garage
  • Nieuwe middenstation
  • Garage voor 100 voertuigen onder dalstation
  • ingang garage via tunnel

Meer info: Saalbach.com

Eerdere berichtgeving over de nieuwe Kohlmaisgipfelbahn zie hier en hier.

Bron: Saalbach.com

Er zijn nog geen actuele foto’s beschikbaar, maar met dank aan Marlieke en Nick (onze dank hiervoor) kunnen we laten zien hoe de bouw vorderd. Nogmaals Marlieke en Nick onze dank is groot, het zijn foto’s gemaakt op 25 september 2017.

Summit Travel Zoek en Boek

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×