Bouwupdate: Kohlmaisgipfelbahn Skicircus Saalbach

Kohlmaisgipfelbahn
© Alpinforum

Het was breaking news en menigeen zat hier op te wachten, de vervanging van de huidige Kohlmaisgipfelbahn. De zwaar verouderde maar toch karaktistieke gondels zullen met ingang van het winterseizoen 2018/2019 vervangen worden door een moderne 10 persoonsgondel.
De bouw is al begonnen dus tijd voor een kleine bouwupdate.

Het aankomend seizoen kan men voor het laatst met de oude Kohlmaisgipfelbahn naar boven gaan, net als met de oude 3 persoons Kohlmaislift. Beide zullen met ingang van het winterseizoen 2018/2019 vervangen worden. Met de komst van de nieuwe Kohlmaisgipfelbahn zullen de oude liften tegen de vlakte gaan. Het nieuwe dalstation komt links van de huidige Kohlmaisbahn, meer richting Bauers Skialm en de Turm6er. In de nieuwe dalstation komt ook een parkeergarage, deze zal via de tunnel bereikbaar zijn.

Ook komt er een nieuw middenstation, deze komt net als het dalstation links van het huidige middenstation van de Kohlmaisbahn. Over het bergstation is weinig bekend, maar deze zal hoogstwaarschijnlijk verbouwd worden. Meer hierover zodra we meer weten.

P.S. we zagen ook bouwwerkzaamheden op de Zwölferkogel, dit tussen het middenstation en het waterreservoir. Wat daar gebouwd wordt is voor ons nog onduidelijk.

Foto’s bron: Alpinforum en saalbach.com

Summit Travel

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht