Bouwupdate Krimml X Press eerste rit Zillertal Arena

Zillertal Arena Krimm;-X-Press nieuwbouw

Bouwupdate Krimml X Press eerste rit Zillertal Arena

De Zillertal Arena is al een tijd bezig om de verbinding tussen Gerlos en Zell am Ziller aan te passen.

Het complete project bestaat uit twee delen. Het eerste deel is vorig jaar al uitgevoerd en betrof de vervanging van de oude Kapauns stoeltjeslift. Na bijna 30 jaar is de Kapauns eindelijk vervangen door een moderne en comfortabele 8 persoons stoeltjeslift.

Dit jaar is deel twee aan de beurt, de vervanging van de uit 1990 stammende stoeltjes lift. De nieuwe Krimml-X-press zal een windstabiele 10-persoons gondellift worden die de wintersporters voortaan snel en veilig tussen Zell am Ziller en Gerlos zal vervoeren. Net als bij de Kapaunslift zullen ook hier de ruime gondelcabines voorzien zijn van stoelverwarming, wat zorgt voor nog meer comfort.

Feiten en cijfers

Met de nieuwe Krimml-X-Press zal de tijd verkort worden van 11 minuten naar 5:40 minuten. En zal de capaciteit verdubbeld worden. Vanaf de komende winter zal de nieuwe gondel de wintersporter sneller en comfortabeler op de Übergangsjoch aankomen. De nieuwe gondel verbinding zal een rechtstreekse verbinding worden tussen het dalstation nabij de Teufeltal stoeltjeslift en het bergstation zal op de Übergangsjoch komen te liggen. Hiermee vervalt het middenstation vanaf het seizoen 2023-2024.

De technische data zoals het nu bekend is als volgt.

Naam Krimml-X-Press
Type 10-persoons gondel
Hoogte bergstation 2500 m
Hoogte dalstation 2061 m
Lengte 1870 m
Hoogte 439 m
Snelheid 6 m/sec
Duur rit ca. 5:40 min.
Capaciteit 2400 pers./uur
Fabrikant Leitner
Kosten Onbekend

Onze eerdere berichten:

Bron: Zillertal Arena

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...