Bouwupdate nieuwe Komperdellbahn Serfaus

Komperdellbahn

De nieuwe 10 persoons Gondel van de Komperdellbahn | © Seilbahn Komperdell GmbH

Bouwupdate nieuwe Komperdellbahn Serfaus. Aan het begin van het winterseizoen 2023 – 2024 zal de nieuwe lift in gebruik worden genomen.

Na een jaar uitstel begon men vorig jaar al met de bouw van de nieuwe Komperdellbahn. Eind 2023 is de 34 jaar oude 6-persoons gondel eindelijk vervangen door een moderne 10-persoonsgondel. Met een investering van 50 miljoen Euro betekent het een tweede investering van de  gemeente Serfaus en Fisser Bergbahnen. In 2019 eindigde de renovatie van de U-bahn wat 23,5 miljoen Euro koste.

Het gebied staat al jaren bekend als zeer kindvriendelijk. Bij de bouw van de nieuwe Komperdellbahn is dus ook rekening gehouden met kinderen. Om kinderen comfortabel te laten in- en uitstappen, gaat de lift in de stations zeer langzaam. En is alles uiteraard geschikt voor kinderwagens en drempelvrij.

Komperdellbahn

Trace nieuwe Komperdellbahn © Seilbahn Komperdell GmbH

Twee bouwfases

Het project zal in twee fases gebouwd worden, de reden waarom is te lezen op de bouwblog van Serfaus Fiss Ladis. Het oude berg- en dalstation zullen vernieuwd worden en er komt een extra middenstation bij. Het dalstation wordt volledig herbouwd aan de noordzijde van het bestaande gebouw. Ook komt er ruimte voor een groot skidepot met ruim 5.000 plaatsen, een skiverhuur met winkel en ruime stallingen voor de kabelbaan. In het bergstation wordt het gebouw van de skischool volledig verplaatst en ontstaat er een directe toegang tot de Kinderschneealm.

Volgens de bergbahnen zal met de komst van het middenstation het Gampengebied ontlast worden. Dit biedt verschillende voordelen voor skischolen en beginners. Zo kunnen zij het laatste steilere gedeelte van de afdaling omzeilen zeker als het aan het eind van de dag “slecht” is.

Technische data

De technische data ziet er als volgt uit (bron).

10er EUB Komperdellbahn
Type 10 persoons gondel
Fabrikant Doppelmayr
Dalstation 1.442 m
Tussenstation 1.610 m
Bergstation 1.982 m
Lengte sectie 1 566 m
Lengte sectie 2 2.075 m
Totale lengte 2.641 m
Hoogteverschil 540 m
Capaciteit fase 1 3000 pers/uur
Capaciteit definitief 3500 pers/uur
Aantal kolommen 20
Reistijd 10,5 minuten
Kosten 50 miljoen Euro

Meer informatie

Voor meer informatie ga naar de site van Serfaus Fiss Ladis en hier voor de 3D tekeningen van het dal– en bergstation.

Lees ook:

ChaletsPlus Banner Groot

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...