Bouwupdate nieuwe speichersee in Mayrhofen

Mayrhofen @Mirande Thijssen

Ter Illustratie Mayrhofen @Mirande Thijssen

Bouwupdate nieuwe speichersee in Mayrhofen

Op de Penken komt een tweede speichersee (spaarbekken voor kunstsneeuw) naast de bestaande, zelfs het bergstation wordt verplaatst.

In het skigebied van Mayrhofen op 2000 meter wordt momenteel voor 15 miljoen euro gebouwd aan een nieuw spaarbekken voor de kunstsneeuw die in de winter moet worden gebruikt. Hiervoor wordt zelfs het bergstation van de Penken Express verplaatst. Ongeveer 30 meter onder de huidige locatie worden de fundamenten voor het nieuwe bergstation gelegd, dat daar vervolgens weer wordt opgebouwd.

De aanleg van het nieuwe meer en verplaatsen van het bergstation daarmee is een bedrag van 15 miljoen euro gemoeid.

Nieuw stuwmeer in Mayrhofen

Ideale locatie

Een grote bouwput domineert sinds een paar weken het skigebied Mayrhofen. Op ruim 2000 meter worden divers zwaar materiaal ingezet, zoals vrachtwagens, graafmachines en een kraan, om een nieuw meer te bouwen met een capaciteit van ongeveer 160.000 kubieke meter.

Op ruim 2000 meter hoogte rijden er momenteel kranen, vrachtwagens en graafmachines rond in Mayrhofen. Deze zomer zijn er een aantal grote aanpassingen in het skigebied. Naast het bestaande reservoir komt er bij de Penken een tweede opslagmeer. De afgelopen paar weken is er al veel veranderd. Het grootste voordeel van het nieuwe reservoir is dat dit de capaciteit van de sneeuwkanonnen vergroot. Als alles naar behoren werkt, kost het voortaan geen 22 dagen, maar 6-8 dagen om een basislaag aan te leggen. Daarnaast verbetert deze vernieuwing de sneeuwkwaliteit en zorgt het voor energiebesparing.

Ondanks de grote bouwpunt en inzet van zwaar materieel voldoet alles aan de gestelde eisen en spreekt de provinciale milieuombudsman van een “voorbeeldig project”.  Maar “het is essentieel dat de werkzaamheden tijdens de bouwperiode worden uitgevoerd in overeenstemming met de officiële vergunning.” Dit wordt ook gecontroleerd aldus de provinciale milieuombudsman die de locatie als de meest ideale heeft bestempeld.

“Het meer vertegenwoordigt een economische garantie voor de toekomst voor ons en de hele regio,” aldus Josef Reiter, CEO van Mayrhofer Bergbahnen AG.

Nieuw stuwmeer in Mayrhofen

Opening september

Als alles volgens plan verloopt is het de bedoeling om eind september te beginnen met het vullen van het nieuwe reservoir. De voordelen zullen  duidelijk zijn. Voortaan zal de tijd om een basislaag aan te leggen geen 22 dagen maar 6 tot 8 dagen gaan duren. Tegelijkertijd zou dit veel energie besparen en de sneeuwkwaliteit beter zijn. “De sneeuwkanonnen verbruiken evenveel energie, ongeacht of je er veel of weinig water doorheen blaast,” aldus Josef Reiter. Hij benadrukt ook de voordelen voor het zomerseizoen, omdat er een pad rond het meer zou worden aangelegd voor wandelaars.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×