Bouwupdate Saalbach X-press

Bouwupdate Saalbach X-Press

Mogelijke locatie Skicircus X-Press (naam bij locatie is niet juist)

Saalbach X-press. De bouw is nog niet begonnen en gezien de huidige situatie zal men dit jaar ook niet starten maar toch een bouwupdate.

De geruchten waren er al een tijdje, wij berichte hier in 2018 al over en uiteindelijk kwam begin dit jaar het verlossende woord. Eind 2021 was de planning dat er een verbinding tussen het Skicircus en Zell am See gerealiseerd zou zijn. De Saalbach X-press maakt dat mogelijk samen met de Zell am See Xpress en de “nieuwe” piste vanaf de Schmittenhohe naar Viehhofen.

Vorig seizoen werd fase 1 geopend en daarmee was de bouw van de Zell am See Xpress klaar, hiermee was het logisch dat er een verbinding kwam tussen Viehhofen naar de Asitz zodat Viehhofen en ook de Schmittenhöhe verbonden zij met het Skicircus door gondels en pistes. Totdat de Saalbach X-press gereed is moet je vanaf het dalstation in Viehhofen met de bus naar het dalstation van de Schönleitenbahn om het skigebied rond Saalbach en verder te komen.

Met de komst van de Saalbach X-press ontstaat er een skigebied met maar liefst 347 km aaneengesloten pistes.

Hierboven impressie bergstation Saalbach X-press

Bouw Zell am See Xpress

Met de bouw van de Zell am See Xpress is in het dalstation al rekening gehouden met de komst van de Saalbach X-press, tijdens de bouw en ook bij voltooing kwamen er al vragen binnen waarom het dalstation zo groot was. Ook zouden er al piketpaaltjes geslagen zijn volgens de collega’s van wintersport.nl.

Lees meer over de Zell am See Xpress.

Hierboven impressie middenstation Saalbach X-press

Uitstel

Door de huidige situatie is de bouw in 2020 uitgesteld, de bouw zou dit jaar starten. Maar zoals zo veel projecten zijn meerdere factoren de oorzaak. Of de bouw volgend jaar gaat beginnen en ook eind volgend jaar gereed zou zijn is nog onzeker, kans is zeer groot dat de oplevering pas eind 2022 zou zijn. Hoe alles eruit komt te zien was ook nog onbekend, nu zijn er video’s opgedoken van het berg-, midden- en dalstation. Dit geeft gelijk een beter beeld over wat er gebouwd gaat worden.

Hierboven impressie dalstation Saalbach X-press

Saalbach Xpress

In maart 2020 konden wij dit eindelijk officieel bekend maken de Saalbach X-press werd door  door Reinhard Breitfuß burgemeester van Viehhofen in de Salzburger Nachrichten bekend gemaakt. Het dalstation zal dus gevestigd worden in het dalstation van de Zell am See X-press in Viehhofen, de Saalbach X-press zal richting de Poltenbahn am Asitz gaan met een middenstation op de Hecherhütte. Een vergunning is bij het Bundesministerium für Klimaschutz, Umwelt, Energie, Mobilität, Innovation und Technologie in februari al aangevraagd. De vergunning betreft het aanleggen van een kabellift met gondels voor 10 personen tussen Viehhofen en de Poltenalm.

Het onderstaande zal ongeveer gerealiseerd worden.

Saalbach X-press Bron Bron Bron
Type 10-MGB 10 persoonsgondel D-Line
Fabrikant Doppelmayr
Snelheid 6 m/s
Capaciteit 2800 pers/uur
Kosten ca. 30 miljoen Euro
Begin bouw voorjaar 2020.. uitgesteld
Oplevering November 2021… is dit haalbaar?

Lees ook onze eerdere berichtgeving

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat iOS apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn op dit moment uitverkocht maar er komt een nieuwe zending aan. Als alles goed gaat hebben we ze weer binnen in de week van 9 november 2020. Wil je een bericht krijgen van ons. Ga dan naar het bericht waar je de buffy zogenaamd kunt pre-orden.

Laat daar je e-mailadres achter en je krijgt van ons een bericht met een link zodat je meteen jouw buffy(s) kunt bestellen. Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar het buitenland dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×