Bouwupdate: Seekarspitzbahn Obertauern

Seekarspitzebahn bergstation

Seekarspitzbahn bergstation © Alpenhotel Römerhof Obertauern

Een gebied waar we het niet vaak over hebben is Obertauern, eigenlijk onterecht. Zeker met de komst van de nieuwe Seekarspitzbahn, deze vervangt de oude 4 persoons stoeltjeslift uit 1991. De nieuwe lift zal een 8 persoons stoeltjeslift worden met Directdrive, gebouwd door Leitner ropeways.

Dit gebied met meer dan 100 km aan pistes is sneeuwzeker maar met korte afdalingen. Door de hoge ligging duurt het seizoen van november tot en met mei. Doordat het dorp al hoog ligt zal het in tijden van slechte sneeuwcondities in omliggende dorpen al snel druk worden in Obertauern.

Met de komst van de nieuwe Seekarspitzbahn zal de capaciteit worden verhoogt naar 2600 pers./uur. De stoeltjes hebben een kap en stoelverwarming. De nieuwe lift krijgt tevens DirectDrive wat het comfort enorm verhoogt. Een rit omhoog zal met een snelheid van 6 m/s gaan.

Meer over DirectDrive vind je hier.

Het nieuwe bergstation komt naast/achter de Panoramabahn bergstation, de oude Seekarspitzbahn zal niet op de schroothoop komen. Volgens iemand op een forum waar we zo nu en dan komen zal deze opnieuw opgebouwd worden in Tsjechië.

Webcam van de bouw is hier te vinden.

Summit Travel

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht