Bouwupdate skibrug Zwölfer-Nord Hinterglemm

Skibrug Zwölfer-nord

Skibrug Zwölfer-nord

Bouwupdate skibrug Zwölfer-Nord Hinterglemm

Afgelopen zomer is met met de bouw begonnen, tijd voor een update. In september van dit jaar was daar opeens het bericht dat er graaf- en bouwwerkzaamheden zijn bij de Zwölfer Nordabfahrt. Nergens was er een aankondiging maar al snel was bekend wat er gaande was.

Daar waar men bezig was zou volgens de informatie die lokaal bekend was een skibrug komen. Het zal gaan dienen als verlenging van de Nordabfahrt naar de ingang van de Hochalmbahn.

Ook zal dit volgens Inside Saalbach mogelijk voorbereidingen zijn voor het vervangen van de oude Nordbahn.

Bouwupdate

De skibrug vanaf de afslag Zwölfer-Nord biedt een comfortabele en veilige toegang tot de dalstations Hochalmbahn en Zwölfer-Nordbahn. De bouw hiervan is in afrondende fase en deze winter kan deze al in gebruik worden genomen.

Volgens de geruchten zou het een voorbereiding zijn om de Zwölfer Nordbahn in 2024 te vervangen. Mogelijk dat voor de start van het WK in 2025 een nieuwe lift staat.

220 ton

De planning en voorbereiding duurden vijf maanden. De constructie van de 80 meter lange en 220 ton wegende brug werd in drie delen gepland en vervaardigd.  De totale kosten bedraagd bijna 2 miljoen euro. De brug zorgt voor een merkbare verbetering van het comfort voor skiërs.

“Met de nieuwe brug wordt de Zwölfer-noordafdaling aan de zonzijde verbonden met de Hochalm-pistes.” Aldus Peter Mitterer, directeur van de bergbanen in Hinterglemm.

Bron: ORF 

Lees ook:

Sneeuwkettingenwinkel Display Advertentie SKW - winter 2023-2024 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×