Bouwupdate skibrug Zwölfer-Nord met een “verrassing”

Skibrug Zwölfer-nord

Skibrug Zwölfer-nord

Bouwupdate skibrug Zwölfer-Nord Hinterglemm met verrassing

Afgelopen zomer is met met de bouw begonnen, tijd voor weer een update dit keer met een “verrassing”.

In september van dit jaar was daar opeens het bericht dat er graaf- en bouwwerkzaamheden zijn bij de Zwölfer Nordabfahrt. Nergens was er een aankondiging maar al snel was bekend wat er gaande was. Daar waar men bezig was zou volgens de informatie die lokaal bekend was een skibrug komen. Het zal gaan dienen als verlenging van de Nordabfahrt naar de ingang van de Hochalmbahn.

Bouwupdate

De skibrug vanaf de afslag Zwölfer-Nord biedt een comfortabele en veilige toegang tot de dalstations Hochalmbahn en Zwölfer-Nordbahn. De bouw hiervan is in afrondende fase en deze winter kan deze al in gebruik worden genomen.

Volgens de geruchten zou het een voorbereiding zijn om de Zwölfer Nordbahn in 2024 te vervangen. Mogelijk dat voor de start van het WK er in 2025 een nieuwe lift staat.

“Verrassing”

En dan de “verrassing” dit jaar zal het laatste jaar zijn van de oude Zwölfer Nordbahn. In het bericht van Saalbach op hun Facebookpagina (hier boven te lezen) wordt melding gemaakt dat de 12er Nordbahn in 2024 omgebouwd wordt.

The 12er Nordbahn will be rebuilt in summer 2024!

Officiële gegevens zijn er nog niet. Het enige wat bekend is dat het een 10 persoons gondellift zal worden waarbij het dalstation 200 meter verplaatst wordt richting de Hochalmbahn.

Lees ook:

Sneeuwkettingenwinkel Display Advertentie SKW - winter 2023-2024 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×