Bouwupdate: Spieljoch Fügen

Spieljoch

Ook in Fügen wordt er druk gebouwd, de Spieljoch zal een 40 miljoen euro kostende project zijn. Waarbij het dalstation een architectonische hoogstandje zal gaan worden. Dus is het tijd voor een bouwupdate Spieljoch Fügen.

Wat wordt er ook al weer gerealiseerd.

Vanaf december 2017 zal er een nieuwe dalstation komen op de plek van de oude, ook het midden- en bergstation zal worden vernieuwd. In de nieuwe bergstation zal er een restaurant komen, ook komt er een extra waterbassin en worden er extra sneeuwkanonnen aangelegd. In het dalstation is plek gereserveerd voor een grote sportzaak, een loungeplek en een skidepot. De oude baan is een 4 persoonsgondel die via 29 palen en 4.8m/s een lengte overbrugt van 2925m. Hier deed men ruim 13 min. over. De uit 1995 stammende gondel zal dan compleet worden vervangen.

Naast een videooverzicht van de bouw hebben we ook foto’s gevonden van de bouw, in dit geval met dank aan Kaldini van het Alpinforum en ML Photographie. De nieuwe Spieljoch zal in het nieuwe winterseizoen operationeel zijn, wij houden jullie op de hoogte.

Eerdere berichten zie hier en hier

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...