Boven de 1200 meter valt sneeuw

Frau Holle is er nog

Kitzbühel 18 september 2022

Boven de 1200 meter valt sneeuw

Dit betekent dat er nog steeds sneeuw kan vallen, het voelt als winter maar het is nog steeds zomer.

Vandaag begint de dag met neerslag met name aan noordkant van de Alpen. Met een sneeuwgrens dat boven de 1200 meter ligt zal alles daarboven weer gaan vallen als sneeuw. De neerslag zal in de loop van de dag gaan verder trekken richting het oosten waarbij de sneeuwgrens stijgt tussen de 1400 en 1800 meter. Terwijl het in het westen en zuiden droog wordt en de zon meer te zien zal zijn.

Met een krachtige wind uit het westen tot noordwesten zal het maximaal 8 tot 18 graden worden. In de bergen kan de wind stormachtig zijn. Op ongeveer 1500 meter ligt het maximum rond de 5 graden.

Morgen  verandert er weinig door een aanhoudende noordwestelijke stroming. Met neerslag ten noorden van de Alpenhoofdkam waar alles boven de 1500 meter als sneeuw valt. In het westen en zuiden zal het droog zijn met kans op zon. Door een matige tot krachtige noordwestenwind ligt het maximum tussen de 11 en 17. graden

Verdere trend

Woensdag staan we nog steeds onder invloed van een noordwestelijke stroming met het nodige aan neerslag in het noorden van de Alpenhoofdkam. Alles boven de 1200 tot 1800 meter zal de neerslag weer vallen als sneeuw. Maximum ligt tussen de 12 en 17 graden. Donderdag droog met zonneschijn maar de kans op een bui is aanwezig. Maximum ligt tussen de 10 en 18 graden. Vrijdag zonnig met enkele stapelwolken. De dag zal lokaal beginnen met mist. Maximum tussen de 12 en 20 graden.

Morgen weer meer weer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Cityhouse Flipside Groot Banner

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...