Bramberg am Wildkogel en nieuws uit het skigebied

Bramberg am Wildkogel en nieuws uit het skigebied

Bramberg am Wildkogel

Bramberg am Wildkogel daar gaan we komend seizoen ook weer aandacht aan besteden. Het mooie is ook dat dit leuke gebied nu ook is opgenomen in de Kitzbüheleralpen Allstarcard. Het gebied zit ingeklemd tussen de Zillertal Arena en het skigebied van Kitzbühel. Een leuk skigebied en wat dit gebied ook heeft is de aller langste rodelbaan van Oostenrijk. Maar liefst 14 kilometer lang is deze baan.

Maar… er is meer te melden. Deze zomer investeren de Wildkogelbahnen in Neukirchen en Bramberg maar liefst 4 miljoen euro in de zogenaamde “beschneiung” Er wordt dus geïnvesteerd in sneeuwkanonnen en alles wat er bij komt kijken om sneeuw te maken maar…. er is meer.

Er komt een nieuwe gondel, een 10 persoonsgondel. Er is al een naam voor Ganzeralpe. De onderhandelingen met diverse partijen zijn gestart en men is positief. De nieuwe gondel ligt parallel aan de bestaande 6 zitslift Pfeifferköpfl en hij wordt ook wat langer. Tevens komen er wat extra pistekilometers bij. De kosten worden geraamd op 13 miljoen euro. Indien er goedkeuring wordt gegeven voor het bouwen van  deze lift zal de bouw starten in de zomer van 2017. Natuurlijk gaat de lift dan draaien in december 2017.

Pistekaart Bramberg am Wildkogel

Wij hadden van de week  nog een bericht geschreven over een droom die wij hebben. De Kitzbüheleralpen helemaal aaneengesloten. Allemaal natuurlijk fictie.  Er stond ook een verbinding in tussen Bramberg am Wildkogel en het skigebied van Kitzbühel. Nu al kunnen we meedelen dat wij niet alleen die droom hebben maar Bramberg zelf ook. Bramberg wil het liefst dus ook een aansluiting maken met Kitzbühel. De toekomst zal het uitwijzen en wij houden het voor jullie in de gaten.

Kijk ook zeker even deze video. Je komt meteen weer in winterse stemming.

Bron : Pressreader

Foto’s: Wildkogel Arena

Chaletplus

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht