Brand bij Camping Seecamp in Zell am See

Brand Seecamp Zell am See foto facebook Feuerwehr Bruck

Brand Seecamp Zell am See foto facebook @Feuerwehr Bruck

Brand bij Camping Seecamp in Zell am See

Op de camping Seecamp in Zell am See heeft woensdagochtend in de vroege uurtjes een hevige gasexplosie plaatsgevonden. In de gasopslag van het hoofdgebouw ontploften kort voor 5.00 uur met een luide knal vloeibare gasflessen om nog onduidelijke redenen. Als gevolg hiervan zijn gasflessen ontploft in verschillende caravans in de directe omgeving.  Wonder boven wonder raakte geen van de 89 kampeerders gewond.

De explosie was zo hevig dat deze zelfs te horen was in de stad Zell am See. Voor de eerste brandweerlieden die arriveerden, was het aanvankelijk extreem gevaarlijk omdat er op elk moment meer explosies hadden kunnen plaatsvinden. Het hoofdgebouw, waarin douches, toiletten, een restaurant en een winkeltje zijn ondergebracht, vatte direct vlam. Het vuur was om 9.00 uur nog niet geblust.

De 89 bewoners van de caravans en stacaravans werden door de knal uit hun slaap gewekt en vluchtten naar buiten. Wonder boven wonder raakte niemand gewond, zes caravans werden totaal beschadigd en waren ook niet meer te redden door de explosies.

De kampeerders werden naar het Rode Kruis gebracht waar ze van eten en drinken werden voorzien.

De camping Seecamp is nu officieel gesloten. Het is momenteel niet bewoonbaar omdat er geen elektriciteit is, geen douches, geen ontbijt enzovoort. Tweederde van de kampeerders hebben de camping verlaten en zijn naar huis. Eenderde deel, van wie sommigen waarschijnlijk permanente kampeerders zijn, zullen naar een andere plaats verhuizen.

Ongeveer 150 brandweerlieden uit Zell am See en de omliggende gemeenten zijn tijdens deze redding en blusactie ingezet.

De schade bestaat uit een total loss voor het hoofdgebouw, 6 caravans en een uitgebrande auto. De oorzaak van de explosie was in de ochtend nog niet duidelijk.

foto’s afkomstig van de facebookpagina van Fuerwehr Bruck

Bron: Salzburger Nachrichten

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...