Brand in Hotel in centrum van Hinterglemm

Hinterglemm Kaiserwetter topfoto

Brand in Hotel in centrum van Hinterglemm

Vreselijk nieuws voor een hotel in Hinterglemm, ben je eerst bezig met de pandemie en mag je niet open. Nu loopt het seizoen en brand je hotel af. Sommige zit het gewoon weg ook niet mee. Een aantal brandweerlieden is sinds zondagnacht bezig. 28 gasten en medewerkers zijn in veiligheid gebracht.

In Hinterglemm in de regio Pinzgau in Salzburg is maandagavond midden in het stadscentrum een ​​hotel uitgebrand. Sinds 3 uur ’s nachts zijn 200 brandweerlieden bezig met het blussen van de brand. Ze wisten te voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere huizen. 28 gasten en medewerkers van het hotel zijn in veiligheid gebracht, zegt brandweercommandant Klaus Portenkirchner van Beirk. Het hotel is zwaar beschadigd en zal niet gebruikt kunnen worden. Voor hoelang, geen idee.

Brandalarm afgegaan

De brand brak rond 03.00 uur uit in de dakconstructie van Hotel Knappenhof. Er ging een brandalarm af, zei Portenkirchner. Vanwege het weer en de wegomstandigheden was de toegang tot het hotel echter al moeilijk. De watervoorziening was echter geen probleem omdat de Saalach direct langs de Knappenhof stroomt. Het hotel bestaat uit drie gedeelten, waarin ook de “Dance Heaven” en de “Apresworld” zijn ondergebracht.

Het hotel is zonder noemenswaardige problemen ontruimd. Ons eerste doel was om de aangrenzende gebouwen te redden”, aldus de brandweercommandant. Deze bevinden zich op enkele meters afstand. Omdat het hotel een tinnen dak heeft met sneeuw erop, konden de vlammen zich niet naar boven verspreiden, maar naar de verdiepingen eronder en ernaast. “Het dak werkt als een paraplu, dus je kunt het niet van bovenaf blussen.”.

200 vrijwilligers in actie

Door de moeizame operatie, die nog bemoeilijkt werd door storm, kou en natte sneeuw, moest de brandweer meerdere keren alarm slaan, zodat er uiteindelijk zo’n 200 vrijwilligers uit vele gemeenschappen aan het werk waren. In de ochtend werd een kraan verzocht om het tinnen dak te verwijderen zodat de opening gebruikt kon worden voor een effectieve blussing.

Even na 9.00 uur stond het dak gedeeltelijk open. “De brand is zo goed als voorbij”, meldt de plaatselijke brandweercommandant Michael Eberharter. “Nu is er nog nabluswerk en moeten we ook een deel van het huis slopen.” Wat niet werd vernietigd door de vlammen in het hotel viel ten prooi aan het bluswater. “Het ziet er echt slecht uit.” Volgens Eberharter zou het ondenkbaar om op korte termijn weer wat op te starten. Vooral het hotel en het restaurant werden zwaar beschadigd.

Laten we hopen dat eea snel weer wordt opgeknapt en dat men ook snel weer in bedrijf is.

Hinterglemm Kaiserwetter topfoto

Bron: DerStandard

Ski Outlet Logo

Oostenrijkse Winkel grote banner

Int2sportbrand banner januari 22 Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...