Brand in sauna in Hinterglemm

brand hinterglemm
Bron foto: © LFV Salzburg

Brand in een sauna in Hinterglemm, brand bedwongen door meerdere brandweerkorpsen.

Tegen de avond werd er melding gemaakt van een brand in een sauna, door de bebouwing van Hinterglemm werd er met groot materieel uitgerukt. De korpsen van Saalbach, Maishofen, Viehhofen, Zell am See en Saalfelden waren snel ter plaatse, om 18:30 uur was de brand geblust.

Alarmfase 3

Door de ligging van Hinterglemm werd al snel de brand opgeschaald naar fase 3, de brand woedde in de sauna van Pension Zimpasser. Mensen die Hinterglemm kennen weten hoe het dorp eruit ziet, een kleine brand kan namelijk heel snel overslaan.

Weer brand

Het is niet de eerste keer dat er een brand woedt in het Skicircus, op 20 december 2017 stond Berggasthof Hochalm in de brand. Een bekende brand in het Skicircus was toch wel de brand op 26 december 2011 toen er brand uitbrak in een sauna van het Glemmtalerhof in Hinterglemm. Vele mensen zaten aan hun kerstmaaltijd. Gelukkig raakte niemand gewond, maar het seizoen kon als verloren beschouwd worden. Het Glemmtalerhof was gelukkig het seizoen erna weer open.

Recentelijk was er nog de brand van Ederalm in Hinterglemm, deze brak rond half 7 uit. Op dat moment bevonden zich 10 personen in de hut, één gast zag bij het verlaten van de hut dat de kachel in vlammen stond.

Maar het kan ook verkeed gaan, zo stond in 2014 stond het Hotel Victoria Gerlos in brand. Het duurde uiteindelijk 2 jaar voordat het weer open ging.

Bron: salzburg24.at

 

Rehall Enjoy Youre Rides

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht