Brandenberg in Tirol voor Jolanda haar 2e huis

Brandenberg Aschau

Aschau bij Brandenberg

Brandenberg in Tirol voor Jolanda haar 2e huis

We kregen in het verleden een ingezonden stuk over Brandenberg in Tirol. Jolanda verblijft daar op dit moment en ze spreekt zelf van haar 2e huis. Tijd om dit gebied eens te bespreken.

“Houd je van rust, stilte en natuurschoon, dan ben je in Brandenberg, Tirol aan het goede adres. Bij Kramsach, in het Inntal, brengt een mooie bergweg je naar boven.  Brandenberg is een klein  bergdorp en ligt te midden van weiden, bossen en bergen.

Je vindt hier alleen nog het kleine dorpje Aschau en het gehucht Pinegg. Het dal wordt ook wel het Tal der Schmetterlinge genoemd vanwege de grote verscheidenheid aan vlinders. Het bos is hier gemixt en dat geeft, zeker in de herfst, prachtig bonte berghellingen.

Er zijn veel wandelmogelijkheden. En de twee klammen hier in het dal, de Tiefenbachklamm en de Kaiserklamm, zijn bijzonder mooi! Als je van water houdt, dan zijn de bergmeren in Kramsach in het Inntal een aanrader.

Kramsach Berglsteinersee

Berglsteinersee

De Berglsteinersee en de Reintalersee zijn wel de bekendste. In de zomer kan je hier zwemmen, maar er omheen wandelen is ook erg mooi. Beide meertjes hebben de mogelijkheid om er wat te eten of te drinken.

Verder liggen het Alpbachtal en het Zillertal  aan de andere kant van het Inntal. En ook hier zijn de mogelijkheden legio. Wandelen, zwemmen, skiën in de winter, alles is voorhanden. En één van mijn favoriete gebieden is Naturpark Karwendel bij Pertisau  aan de Achensee. Er liggen hier twee autoluwe dalen. De Gramai en het Gerntal.

Er gaan prachtige tochten de bergen in naar verschillende hutten. Ook voor hen die minder uit de voeten kunnen, is het hier adembenemend mooi.

Brandenberg valt overigens  onder de Fremdenverkehrsverein Alpbachtalseenland. En zowel in de zomer als in de winter kan je met de toeristenkaart gebruik maken van meerdere liften, de bus en verschillende musea.

Hier dan mijn bijdrage over mijn favoriete vakantie plek, ook wel mijn tweede thuis.”

Jolanda bedankt voor je bijdrage en heb je meer nieuwtjes voor ons…die kun je natuurlijk altijd hier kwijt op FANtastisch Oostenrijk. In de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kun je zeker wel wat bijdragen zien van Jolanda.

Brandenberg

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×