Breaking eind 2021 is Skicircus en Zell am See aaneengesloten!

Saalbach X-Press
Mogelijke locatie Skicircus X-Press

Skicircus en Zell am See, breaking nieuws vanuit deze gebieden. Er komt een nieuwe lift en hierover hebben wij het al eerder over gehad en gespeculeerd. Het gaat over een verbinding tussen Viehhofen en de rest van het Skicircus. Hiermee zou er maar liefst 347 km aan piste aaneengesloten liggen.

Het is groot feest in Zell am See en Viehhofen, maar ook in het Skicircus. Reden is de voltooiing van de Zell am See Xpress en daarmee ook de voltooiing van een lang gekoesterde wens. Hiermee ontstaat er een skigebied met ruim 400 km aan pistes dat is inclusief de gletsjer en de Maiskogel. Maar toch moet je vanaf het dalstation in Viehhofen met de bus naar het dalstation van de Schönleitenbahn om het skigebied rond Saalbach en verder te komen.

Wij hadden al eerder de geruchten gehoord waarbij er een verbinding zou komen tussen het dalstation in Viehhofen en de Wildenkarkogel, maar ook dat de nieuwe verbinding zal gaan naar het dalstation van de Polten 8er. Allemaal geruchten die de ronde deden en ook logisch (bron).

Nu de Zell am See Xpress eindelijk open is waren er ook de nodige geruchten, nu was er zelfs een naam de Skicircusbahn maar uit betrouwbare bron weten wij dat dit niet klopt. Ook zou volgens de geruchten het dalstation gevestigd zijn in het dalstation van de Zell am See Xpress in Viehhofen. Er zou al rekening gehouden zijn met de bouw van dit dalstation waar het bergstation zal komen is nog niet bekend.

Maar er was een ding wat wij al wisten namelijk de naam van de nieuwe verbinding.

Saalbachexpress SN.at
Interview Reinhard Breitfuß burgemeester van Viehhofen in de Salzurger Nachrichten

Saalbachexpress

De kogel is dus door de kerk het wordt de Saalbachxpress (tenminste deze naam komt voor in de Salzburger Nachrichten), de naam is door Reinhard Breitfuß burgemeester van Viehhofen bekend gemaakt. In een interview tussen Reinhard Breitfuß en de Salzburger Nachrichten werd  meer bekend. Volgens onze collega’s van Wintersport.nl zijn de piketpaaltjes al geslagen. Het dalstation zal dus gevestigd worden in het dalstation van de Zell am See Xpress in Viehhofen, de Saalbachexpress zal richting de Poltenbahn am Asitz gaan. Ook komt er een middenstation op de Hecherhütte.

Het onderstaande zal ongeveer gerealiseerd worden.

Saalbachexpress Bron Bron Bron
Type 10-MGB 10 persoonsgondel D-Line
Fabrikant Doppelmayr
Snelheid 6 m/s
Capaciteit 2800 pers/uur
Kosten ca. 30 miljoen Euro
Begin bouw voorjaar 2020
Oplevering November 2021

Eerdere berichtgeving is hier en hier te vinden.

Eind 2021 zou het Skicircus en Zell am See het grootste aaneengesloten skigebied zijn van Oostenrijk.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Colada Sport2000 banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...