Breaking: lawine in Brixen im Thale!

Breaking news: deze namiddag is op de Salvenberg in Brixen im Thale een woonhuis getroffen door een lawine. De bewoners van het huis bevonden zich op het tijdstip van de lawine gelukkig aan de voorkant van het huis. Niemand is gewond geraakt.

De bewoners van het huis aan de Salvenberg waren ten tijde van de lawine aan de voorkant van hun huis. Alleen de zoon van de familie was buiten sneeuw aan het schuiven. Plotseling rond 3 uur deze namiddag ontstond er een lawine net boven het huis. Over een lengte van minstens 100 tot 200 meter kwam de sneeuwlawine naar beneden. De lawine kwam door de ramen het huis binnen. Onder andere het trappenhuis kwam in luttele seconden vol met sneeuw te staan. Het huis zelf is aan de bergkant zwaar beschadigd geraakt.

Route van de lawine richting het woonhuis

Toevallig had deze morgen de lawinecommissie Brixental dit gedeelte van de Salvenberg nog beoordeeld als niet gevaarlijk of kritisch. De lawine op deze plek van de berg kwam dus als een complete verassing. Het bewijst nog maar eens waarom er lawinegevaar 5 is uitgegeven. Direct na het ongeval is de hele Salvenberg geëvacueerd. De toegangsweg via Oberkaslach is ook afgesloten, ook de nabijgelegen skipiste is afgesloten.


Pas komende week als het lawinegevaar langzaam afneemt wordt onderzocht hoe de lawine kon ontstaan.

(Bronnen: ORF, TirolerTageszeitung)

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...