Breaking Skicircus Hinterglemm Zwölferkogel wordt vervangen

Saalbach Hinterglemm

Op de achtergrond rechts, de zwölferkogel

Na een tip van een lezer is dit toch wel breaking, de Zwölferkogel in Hinterglemm wordt vervangen. Het vervangen van de Zwölferkogel zal in 2019 gebeuren.

Op Saalbach.com wordt dit ook vermeld, alleen niet groots. De huidige Zwölferkogel komt al uit 1993, en gezien de ambitie van het Skicircus en de wil om het WK van 2025 binnen te halen lijkt dit een logische stap. Bij de bid voor het WK 2023 was er al sprake van extra investeringen op de Zwölferkogel, men had hier 50 miljoen euro voor uitgetrokken naast de 50 miljoen voor de organistatie van het WK. In een van onze berichtgevingen over het WK 2023 hebben we over het budget en dergelijke geschreven, deze is hier te vinden.

Zwölferkogel Hinterglemm

Zwölferkogel

De oude Zwölferkogel is een “oudje”, deze is gebouwd in 1993 en bestaat uit een dal-, midden- en bergstation. Het is de gondelbaan die je naar de wereldcupbeker afdaling brengt. In de pistekaart hieronder is de baan te vinden in het rode kader. De oude kabelbaan heeft een capaciteit van 2390 pers./uur, de reis van het dal naar de top duurt nog geen 10 minuten.

Het hoe en wat over de nieuwe Zwölferkogel daar is nog niks bekend.

Zwölferkogel Hinterglemm

Reden

De reden waarom deze lift nu wordt vervangen is gissen. Een nieuwe poging om het WK binnen te halen kan een reden zijn. Zeker na het missen van het WK in 2023 zet men vol in op het binnenhalen van het WK in 2025. Wat de reden ook mag zijn dit hadden wij niet verwacht, er zijn andere liften waarvan menigeen eerder hadden verwacht dat deze vervangen zouden worden.

Een voorbeeld is de oude Zwölfer-Nordbahn, maar aangezien men het WK van 2025 wil binnenhalen maakt het vervangen van de Zwölferbahn toch ook wel weer logisch. De komende tijd zal vast het een en ander bekend worden gemaakt.

Bron: Saalbach.com

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht