Brenner Autobahn compleet ingesneeuwd!

Brenner Autobahn compleet ingesneeuwd!
De zware sneeuwval deze vrijdag zorgt voor veel hinder en files op de wegen in Tirol en Salzburg. Volgens ASFINAG zijn enkele vrachtwagens vastgelopen op de Brenner Autobahn (A13) deze vrijdagmiddag. De Brennerautobahn is daarom momenteel volledig afgesloten in zowel zuidelijke als noordelijke richting. Op dit moment staan honderden automobilisten ingesneeuwd op de bergpas.

Grote problemen door ingesneeuwde vrachtwagens op de Brenner

De Brennerautobahn is momenteel in beide richtingen volledig gesloten vanwege vastgelopen vrachtwagens op de met sneeuw bedekte weg. Ook voor de hulpdiensten is het maar moeilijk doorkomen, de problemen zullen deze vrijdag niet zomaar opgelost zijn.


Reizigers worden dringend geadviseerd de Brenner Autobahn compleet te vermijden, zowel richting Innsbruck als richting Italië. Vrachtverkeer dat onderweg is naar de Brenner wordt momenteel al op de Inntalautobahn terug gestuurd. Dit levert ook daar veel hinder en file. De Oostenrijkse ASFINAG raadt aan om rui om te rijden via de Tauernautobahn of de reis over de Brenner Autobahn vandaag uit te stellen.


Niet alleen de Brenner is gesloten, ook diverse kleinere bergpassen in de regio zijn ingesneeuwd. Volgens de weersverwachting houdt de sneeuwval in sommige delen van Oostenrijk nog tot zeker middernacht aan.

Wijnen Astrid & Thérèsa

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Ripstar banner 1200 800 Snow en Family

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...