Brenner nog altijd dicht: 80 km stilstaand verkeer

Foto Nadia Veraert


De situatie op de Brenner is vandaag amper verbeterd. De file aan vooral de Italiaanse kant is alleen maar langer geworden. Lokale media melden nu een totale filelengte van ruim 80 kilometer aan beide kanten. Sommige automobilisten staan al meer dan 10 uur vast. De file begint aan de Oostenrijkse kant momenteel bij Mautstelle Schönberg (Afslag 10 Stubai) en aan de Italiaanse kant bij afslag Bozen-Nord. Hiertussen is het momenteel nog altijd een grote chaos.

De Oostenrijkse kant vanmiddag. Hier is amper sneeuw gevallen. Foto Nadia Veraert

Aan de Oostenrijkse kant worden automobilisten teruggestuurd richting Innsbruck maar niet overal gaat dit even makkelijk. Her en der hebben mensen nog geluk om na 5 tot 8 uur de Italiaanse grens te bereiken. Op de A22 bij Sterzing richting de Oostenrijkse grens staan nog altijd honderden vrachtwagens stil op de rechter rijstrook. Het is wachten totdat alle vrachtwagens zijn uitgegraven. En als er geen voertuigen vast zijn of de weg versperren, dan zijn het wel de afgesloten delen die helemaal dicht zijn vanwege het acute lawinegevaar. En niet alleen de Autobahn is gesloten, ook de treinen rijden momenteel niet over de Brenner.


Dit is de filesituatie om 20:00 uur vanavond. Weinig verandering ten opzichte van vanmorgen. Aan de Italiaanse kant is de Autobahn al helemaal afgesloten vanaf Bozen/Bolzano.


Wie grootschalig om de Brenner heen wilt moet ook veel geduld hebben. Ook de Reschenpas is erg druk en hier verlies je momenteel 2 uur tijd aan file’s. En de Felbertauerntunnel is ook nog altijd gesloten. Italië is dus vanuit Oostenrijk en andersom moeilijk bereikbaar.

We wensen alle getroffene veel sterkte. We hopen dat de situatie snel verbeterd. Helaas zijn de weersverwachtingen voor morgen niet gunstig. Morgenochtend gaat het aan de Oostenrijkse kant van de Brenner flink sneeuwen…

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...