Britse zwaargewond bij ski-ongeluk in Sölden

ski-ongeval Sölden Gigijoch Sölden

Britse zwaargewond bij ski-ongeval in Sölden. Ieder seizoen gebeurd dit geregeld een ongeluk op de piste soms met lichte verwondingen maar ook met fatale afloop.

Zo ook vorige week vrijdag toen rond 11:50 uur een 47 jarige skister uit het Verenigd Koninkrijk in botsing kwam met een 40 jarige snowboarder uit Polen. Het ongeluk gebeurde op de Gigijoch in Sölden.

De snowboarder bleef echter ongedeerd voor de vrouw liep het minder goed af. Zij liep ernstige verwondingen op en is na eerste hulp en behandeling door een arts overgebracht naar de Medalpkliniek in Imst.

Altijd hulp verlenen

Een ongeluk zit in een klein hoekje daarom altijd je snelheid in de gaten houden en ski nooit over je eigen macht heen. En vergeet niet om te genieten van de omgeving. Hoewel het meeste begint met het gezonde verstand weten we allemaal dat dat juist er wel eens aan schort, dus regels zijn nodig zeker als de schuldvraag beantwoord moet worden bij een ongeval i.v.m. de verzekering. Je kan strafrechtelijk vervolgt worden als er bij een ongeval blijkt dat je een van deze regels niet hebt opgevolgd. En bijvoorbeeld bij een ongeval gaan vluchten daar staan zware straffen op.

Lees hier de pisteregels nog maar eens.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Oostenrijkse Winkel grote banner

Summit Travel banner 2020 1000x600

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...