Brixen im Thale – Bubble Express goes America

Gisteren werd bekend gemaakt dat de Bubble Express in Brixen im Thale wordt vervangen door een gloednieuwe lift. En het gaat niet zomaar om een nieuwe lift, het wordt een combilift met zowel gondels als stoeltjes. De eerste in Skiwelt en de Kitzbüheleralpen! Lees hier het bericht van gisteren nog even terug. Maar vandaag kwamen wij op het spoor dat de oude Bubble Express is opgekocht door een Amerikaans skigebied.
De oude De Bubble Express die komende week zijn laatste rondjes in Brixen in Thale gaat maken wordt komend zomer verhuisd naar de andere kant van de oceaan. In het skigebied van Mission Ridge in de staat Washington vervangt ‘onze’ Bubble de Liberator Express.

Het Amerikaanse skigebied is een relatief klein gebied met slechts 4 skiliften en een aantal skipisten. Hierboven op de skikaart is zichtbaar om welke lift het gaat. De Bubble Express vervangt hier de langste lift van het gebied.

Huidige situatie in Mission Ridge (bron Liftblog)

Mission Ridge omschrijft de vernieuwing als volgt:

“Pending final approvals, the current Chair 2 Liberator will be removed and upgraded to a Doppelmayr high-speed, detachable quad chairlift with bubbles. The newly purchased chair is coming from Europe and is a significant improvement for Mission Ridge skiers. The costs and limitations associated with maintaining the Liberator required us to take a new approach, so we began a search and found an ideal replacement. We feel fortunate to have this opportunity.”

Vertaald:
In afwachting van definitieve goedkeuringen wordt de huidige Stoeltjeslift 2 de Liberator verwijderd en opgewaardeerd met een Doppelmayr hogesnelheids stoeltjeslift met bubbels en afneembare stoeltjes in de stations. De nieuw aangeschafte lift komt uit Europa en is een aanzienlijke verbetering voor de skiërs van Mission Ridge. De oplopende kosten in verband met het onderhoud van de oude Liberator lift vereisten dat we voor een nieuwe aanpak moesten kiezen, dus we hebben gezocht en een ideale vervanging gevonden. We voelen ons erg gelukkig voor deze kans.

De Bubble Express 18 maart 2019, 2 weken voor de definitieve sluiting in Oostenrijk.

De Bubble Express gaat dus niet met ‘pensioen’, maar gaat met ‘vakantie’ naar Amerika. We wensen Mission Ridge veel plezier met onze oude Bubble.

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...