SkiWelt Brixen im Thale Bubble Express met Pensioen

Zinsbergbahn bergstation
Zinsbergbahn bergstation via SkiWelt.at © AB Seilbahnplanungbüro

Groot nieuws zo richting het einde van dit seizoen. SkiWelt Brixen im Thale investeert 15,5 miljoen euro in de bouw van de nieuwe Zinsbergbahn. De meeste mensen gebruiken een iets andere naam voor deze lift, de BubbleExpress. Dit wordt de eerste combilift, in de Kitzbüheleralpen, die de oude 4 persoons Zinsbergbahn vervangt.

Tijdens de bouw in 1987 had SkiWelt met de oude Zinsbergbahn een primeur. Het was de eerste stoeltjeslift in Europa met een kap. Nu na 32 jaar wordt deze vervangen door een 8/10 CGD combilift van Doppelmayr. Hiermee wordt bedoeld dat er een keuze (in de winter) gemaakt kan worden voor een stoeltje of je kunt kiezen voor een gondel. Vooral in de winter is de gondel een enorme aanwinst voor de skischolen en dan doelen we met name op de kinderen die les krijgen. Vooral skileraren zullen er blij mee zijn dat men niet meer continue hoeft te vragen of volwassen personen kinderen kunnen meenemen in de lift. Ook is het daardoor weer een stuk veiliger.

Zinsbergbahn Bubble Express Brixen im Thale

Op de top van de berg komt het Bergstation van de nieuwe Zinsbergbahn (naast de Filzbodenbahn)

In de gondel kunnen 10 personen plaatsnemen en in de stoeltjeslift 8 personen.

Ook wordt de lift met zo’n 400 meter verlengd. Mocht je in SkiWelt hebben geskied dit winterseizoen dan is je vast opgevallen dat bij het Bergstation van de Bubbleexpress (Zinsbergbahn) heel wat bomen zijn weggehaald. Dat heeft te maken met juist deze verlenging. Het nieuwe bergstation komt uit bij de Filzbodenbahn. Ook gaat de nieuwe Zinsbergbahn in de zomer draaien. Dan kan er uitsluitend gebruik gemaakt worden van de gondels.

In het voorjaar begint men met de bouw. Als alles goed verloopt zal de opening bij de start van het seizoen 2019/2020 zijn. De nieuwe Zinsbergbahn zal ook in de zomer geopend zijn, alleen worden dan de gondels gebruikt.

Dit nieuws was al lange tijd bekend maar was nog niet officieel vrij gegeven. In december maakte we onderstaande video al.

Technische data

De technische data zoals nu bekend is gemaakt door SkiWelt is als volgt:

Type 8/10-CGD Kombibahn
Aantal gondels 23 10-persoonsgondels
Aantal stoeltjes 57 8-persoonsstoeltjeslift
Capaciteit winter 3.400 pers./uur
Capaciteit zomer 1.035 pers./uur (alleen gondels)
Snelheid 6 m/s
Bergstation 1.667 m (hele jaar open)
Kosten 15,5 miljoen Euro
Fabrikant Doppelmayr
Architect/planning AB Seilbahn Planungsbüro – Martin Aschaber
Start bouw Voorjaar 2019
Opening Begin winterseizoen 2019/2020

Bron: SkiWelt.at

Summit Travel

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht