Brixenbach mooie natuur en herstel van de terrassen

Brixenbach Brixen im Thale

Een aantal jaren geleden was het noodweer in de Kitzbüheleralpen…. Het was de eerste week van augustus 2014. Benieuwd wat er toen afspeelde in het Brixental…lees het HIER.

Gigantische waterstromen kwamen de berg af en dit was zo erg dat vele terrassen, die zorgen voor een  mooie waterafvoer, werden vernietig. Veel bomen, puin zijn toen de berg afgegaan en deze zorgden ook voor gevaarlijke toestanden in het dorp. Bomen en puin liepen vast en dit zorgde voor overstromingen. Het bekende skitunneltje die onder het spoor doorgaat was zelfs helemaal verdwenen in het water. Vissen die normaal gesproken in vijvers zaten die waren op een andere plek aan het zwemmen waar doorgaans geen water aanwezig is.

Brixenbach Brixen im Thale

Ook dit soort weer kun je wel eens hebben maar gelukkig is dit niet een jaarlijks terugkerende show. Maar de terrassen bij de Brixenbach waren volledig vernietigd en die moeten weer worden opgebouwd. Ook dient er bescherming te komen dat niet al het puin in het dal terecht gaat komen. Dit is een jarenlang project en kost vele miljoenen.

Wij waren toch in de buurt van deze rivier en namen eens poolshoogte. Je kun het ook bekijken in onderstaande video.

Komende zomer zullen we zeker de Brixenbach nog eens bezoeken en laten dan wat meer zien van dit mooie stukje natuur.

Alpen Reizen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...