Brixental heeft een Wolf en dat kan een probleem worden

Windautal Westendorf Schapen

Brixental heeft een Wolf en dat kan een probleem worden

Roep om wolf neer te schieten wordt groter. In het Brixental loopt een wolf rond die ook in de bebouwde wereld komt. Ook zou de wolf niet bang zijn voor mensen.

De angst is groot nadat meerdere waarnemingen zijn geweest van een wolf die de mens niet lijkt te schuwen en er verschillende waarnemingen zijn geweest in de onmiddellijke nabijheid van woonhuizen. Burgemeesters en vertegenwoordigers van boeren in de regio eisen dat er actie ondernomen wordt. Ook is er de angst voor aankomende zomer waar in de gemeente Hopfgarten bij de Rosskar ongeveer 80 dieren naar het voederstation voor wilde dieren komen om te eten en om hun rust te vinden.

Meerdere aanvallen

De aanwezigheid van de wolf is al te merken. Zo werden er afgelopen weken drie hertenkarkassen gevonden waarvan een bij een schommel naast een huis. Bewoonster en moeder van drie kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar wil daarom dat haar kinderen als het donker wordt niet meer met zijn drieën alleen naar buiten mogen. Ook werd er en hertenkalf gedood en een hert gewond mogelijk door de wolf. Plaatselijke voorzitter van de boeren in Westendorf Peter Pirchl herinnert zich de afgelopen zomer dat acht van zijn zwartneusschapen werden gedood door een wolf, drie overleefden de aanval maar waren zwaargewond.

Met de komst van de wolf ziet het volgens Pirchl er naar uit dat de 2.000 schapen komend seizoen niet in de wei in het Brixental, Kelchsau en Westendorf te vinden zijn.

Probleemdier

Volgens inschatting van de burgemeester van Hopfgarten Paul Sieberer is de wolf een probleemdier, maar voegt hij eraan toe dat “op dit moment bijna dagelijks wilde dieren worden gevonden”. Daarom roept hij in een brief aan de verantwoordelijke provincieraadslid Josef Geisler (ÖVP) op om de incidenten in de vallei voortdurend te evalueren door de deskundige raad van beheer . Hoe dit verder gaat lopen…we houden het in de gaten.

Bron: ORF en Tiroler Tageszeitung

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Oostenrijkse Winkel grote banner

Summit Travel banner 2020 1000x600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...