Brixentaler Antlassritt 31 mei 2018

Brixental Antlassritt

De voorbereidingen zijn geweest en vandaag is weer de grote dag. De Brixentaler Antlassritt (een processietocht te paard) Dan gaan er  ruiters (in klederdracht) en paarden richting Kirchberg. Dit is al een eeuwen oude traditie die jaarlijks wordt opgevoerd, al meer dan 300 jaar.

Op Sacramentsdag is deze rit die begint in Brixen im Thale bij de kerk. Deze tocht herinnert aan de meer dan succesvolle actie tijdens de 30-jarige oorlog tegen de Zweden. Men gaat dan tussen 13 en 14 uur  richting de Schwedenkapelle bij de Klausenbach in Kirchberg. Tot hier heeft men de Zweden destijds tegen kunnen houden.

Binnen de optocht heerst een behoorlijke rangorde. Alle ruiters mogen alleen mannelijk zijn. De ruiters vooraan zijn boeren uit Klausen met daarachter de familie Schiessl en boeren uit Spertendorf en Bockern. Daarachter rijdt weer de dekaan met de priester uit Brixen, Kirchberg en Westendorf.

Bij de Schwedenkapelle wordt nog een korte dienst gehouden. De ruiters en paarden rijden ook weer terug naar Brixen im Thale.

Programma 31 mei 2018

  • 12 uur, de ruiters uit Brixen, Westendorf en Kirchberg verzamelen voor de kerk van ieder dorp.
  • 13 uur, circa 80 ruiters en 3 priesters rijden naar de Kapelle in Klausen.
  • 14 uur Uiteindelijk komt de hele stoet door Kirchberg en wordt begeleid Van de Musikkapellen Kirchberg en Aschau.

Ook belangrijk om te melden is dat de weg tussen Kitzbühel en Brixen im thale van 13.00 uur tot 16.00 uur is gesloten.

Hieronder een video van afgelopen jaar.

antlassrit

Alpen Reizen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...