Brouwerijen verhogen de bierprijzen behalve Stiegl

Brouwerijen verhogen de bierprijzen behalve Stiegl

Brouwerijen verhogen de bierprijzen behalve Stiegl. Vanaf 1 februari gaan de prijzen van een Oostenrijks biertje met gemiddeld 3,6 procent omhoog.

De prijsstijging zal volgens Brau Union te maken hebben met de hogere kosten voor personeel en grondstoffen. Niet alleen de bieren van Brau Union zullen stijgen maar ook enkele particuliere brouwerijen hebben hun prijzen verhoogd of zullen dit in de nabije toekomst doen. De Karinthische particuliere brouwerij Hirt heeft rond de jaarwisseling al een verhoging doorgevoerd. Ook bij de privébrouwerij Zwettler zal er verhogingen van 5 procent plaatsvinden, en heeft Ottakringer ook een verhoging gepland.

Uitzondering is Stiegl, de brouwerij uit Salzburg wil de beloofde prijzen tot halverwege het jaar garanderen aldus de de brouwerij.

Hoeveel van de stijging in supermarkten of horeca zal worden hangt af van de winkelketens en horecagelegenheden. Volgens eigen verklaringen kan de Gastronomische Vereniging van de Kamer van Koophandel (WKÖ) geen nauwkeurig oordeel geven.

Volgens de divisie “moet elk bedrijf individueel voor zichzelf berekenen en beslissen.”

Brouwerijen verhogen de bierprijzen behalve Stiegl

Ook hier zal de stijging merkbaar zijn.

Ontwikkeling van bierprijzen

De bierprijzen zijn de afgelopen jaren keer op keer verhoogd. Betaalde je in 2010 voor een bier in een restaurant nog €3,13 (gemiddeld) in 2020 betaalde je al meer dan €4,- euro. De stijging zette ook in 2021 door, toen kostte een halve liter bier al €4,13. In november 2022 steeg de prijs door naar €4,52, en in 2023 betaalden bierdrinkers vaak ruim €5.

Brau Union

Brau Union Österreich AG is het grootste brouwerijbedrijf in Oostenrijk en ontstond in 1998 uit de fusie van Österreichische Brau AG met Steirerbrau. Het is de grootste brouwerij in Oostenrijk met een omzet van meer dan 5,0 miljoen hectoliter bier in Oostenrijk met achttien biermerken en meer dan 100 soorten bier. Het hoofdkantoor bevindt zich in Linz.

Sinds 2003 is Brau Union Austria onderdeel van Heineken.

Bron: Salzburg24.at, ORF.at, vienna.at

Ripstar banner 1200 800 Snow en Family

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×