Bubble Express moet nog een jaartje wachten in Amerika

De oude Bubble Express (Zinsbergbahn) in Brixen im Thale die in april van dit jaar is afgebroken, is opgekocht door een Amerikaans Skigebied. Afgelopen zomer is de Bubble dan ook verhuisd naar het skigebied van Mission Ridge in de Verenigde Staten. Echter de oude Bubble is nog steeds niet opgebouwd aan de andere kant van de plas.

Brixen im Thale Bubble Express Zinsbergbahn

Onderdelen van de oude Bubble in het dal van Brixen (mei 2019)

Mission Ridge ligt namelijk in de problemen met de lokale overheid. Er zijn bepaalde vergunningen nodig om de lift te mogen vervangen, maar de staat Washington heeft tot op vandaag deze vergunningen nog niet afgegeven. Het is dus nog wachten op een goedkeuring van de staat, aldus Mission Ridge op hun facebookpagina.

De oude Bubble kan dus nog even genieten van een jaartje rust. De werkzaamheden om de lift te vervangen zijn verschoven naar komende voorjaar. Komende seizoen draait Mission Ridge dus nog met de verouderde stoeltjeslift.

Huidige situatie in Mission Ridge met de Liberator Express (bron Liftblog)

Aldaar zou de Bubble de Liberator Express vervangen. De oude installatie is door het gebied in 2005 aangeschaft. Ook deze lift was een 2e hands aankoop, maar dan van het skigebied WinterPark in de staat Colorado. De lift is van het merk POMA en al eerder gebouwd in 1985. Kortom de lift is echt aan vervanging toe.

Kortom de Bubble kan een winterseizoen rusten, voordat we beelden krijgen van ‘onze’ Bubble aan de andere kant van de oceaan.

In 2019 hebben we ook afscheid genomen van deze lift. Dit kun je hieronder nog eens bekijken.

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Hieronder een voorbeeld hoe dit op je mobiel eruit ziet. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Push Bericht FANtastisch Oostenrijk

Werken in Oostenrijk sep 2019

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×