Meer buien met wateroverlast opkomst

Zware onweer veroorzaakte gisteren in Brixen voor wateroverlast

Zware onweersbuien hebben gisteren al de ergste hitte in Oostenrijk verdreven. Maar vandaag volgen meer en nieuwe buien. De buien zullen betreft onweeraandeel minder hevig worden, maar de neerslaghoeveelheden zullen juist toenemen.

Deze ochtend beginnen we de dag nog op veel plaatsen droog met een afwisseling van wolkenvelden en zon. In enkele dalen hangt ook mist tegen de bergen. Later in de ochtend trekken buien vanuit Duitsland Oostenrijk binnen. Vooral in het westen kan het dan al flink doorplenzen en onweren. Voor de buien uit wordt het van west naar oost 22 tot 30 graden. Vanmiddag ontstaan dan overal zware onweersbuien waarbij wateroverlast mogelijk. De buien worden gevolgd door perioden met buiige regen. De avond en nacht brengt langdurige regen in het noorden. Vooral in het Tirolerunterland en Salzburgerland kan 40 tot 50mm regen vallen in totaal. Modderstromen behoren tot de mogelijkheden.

Morgen begint de dag nog deels regenachtig met veel bewolking. In de middag volgen vanuit het noorden opklaringen waarna de middag op veel plaatsen vriendelijk verloopt. De hitte heeft Oostenrijk verlaten met 23 tot 26 graden. In Oost Tirol kan het nog 27 graden worden door een zwakke föhn.

Dinsdag brengt een tussenhoog tijdelijk weer even hoogzomer met veel zon en bijna tropische temperaturen. In de middag kan het 27 tot 30 graden worden. Daarmee is het perfect zwembadweer.

Tijdens de dagen die volgen is het typisch Oostenrijks zomerweer. Dagelijks is er ruimte voor de zon en stijgt de temperatuur naar 23 tot 27 graden. Wel kan er dagelijks vooral in de namiddag een bui, soms met onweer, vallen. Heftige buien zoals die in dit weekend vallen worden niet verwacht.

Jeroen Elferink

PS Onderstaande video kregen we nog binnen van John Stolk op onze facebook pagina, het betreft noodweer bij de lift van Ki West. Dit is de lift die richting Westendorf gaat.

Weather Underground PWS IBRIXE2
Weerstation FANtastisch Oostenrijk LIVE
Klik hier voor de mobiel versie

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×