Eerst buien maar maandag nazomerweer

Eerst buien maar maandag nazomerweer

Het is dit weekend wisselvallig weer met buien en soms veel bewolking. De paraplu is dan ook zeker geen overbodige luxe. Gelukkig kan het niet lang slecht blijven, maandag volgt namelijk mooi nazomerweer. Maar of het lang mooi nazomerweer blijft?

Vanmorgen vroeg is het op de meeste plaatsen nog droog en vriendelijk. Echter vanuit Duitsland volgen nieuwe buien, en al halverwege de ochtend doen deze buien Vorarlberg en Tirol aan. Dit kunnen gelijk pittige buien zijn met soms een klap onweer of veel regenwater. Deze buien trekken vervolgens richting de andere deelstaten waar ze verder activeren. Tussen de buien door is er soms ruimte voor de zon maar het is wel uitgesproken koeler dan we gewend waren. Met zon kan het namelijk nog maar 18 tot 21 graden, tijdens buien is het zo 5 graden koeler.

Vanavond lossen de meeste buien op en wordt het vrijwel overal droog. Ook trekken er opklaringen Oostenrijk binnen. Hierdoor kan ook vanavond en komende nacht gemakkelijk wat mist of nevel ontstaan. Bij dit alles staat maar weinig wind. Later vannacht trekken nieuwe buien vanuit Duitsland het oosten en noorden binnen.

Morgen is het nogmaals koel en wisselvallig. Opnieuw trekken er buien over Oostenrijk, vooral in Oberösterreich en ’t Salzburgerland kan het lang doorplenzen. Elders zijn ook langdurige regenbuien mogelijk. Maar droog blijft het in Vorarlberg en grote delen van Karinthië. Dit zien we ook terug in het temperatuurprofiel, van 16 graden in de gebieden met buien tot 22 waar de zon schijnt.


Maandag zorgt een tussenhoog voor hele stabiele en mooie condities, het wordt zowaar mooi nazomerweer. De zon schijnt uitbundig en ook de middagtemperatuur stijgt hard. We komen uit op waarden die richting de zomerse 25 graden gaan.

Ook dinsdag is het prachtig nazomerweer, maar halverwege de dag neemt wel de bewolking toe. Helaas heeft het nazomerweer geen lang leven, woensdag volgen buien en afkoeling.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Weersverwachting per streek:

ChaletsPlus Banner Groot

Chalet.nl grote banner 900-600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...