Buien, maar zomerweer keert terug

Brixen im Thale, Zwembad, duikplank, badesee

Zomerweer keert terug!

Buien, maar zomerweer keert terug
Momenteel is het weer onstabiel met buien en regen, maar we hebben goed nieuws. Dit pinksterweekend keert het mooie zomerweer weer terug. Zo gaat de zon flink wat uren maken en zien we zomerse tot mogelijk de eerste tropische temperaturen van het jaar.


Vandaag ligt een buiengebied stationair over vooral westelijk Oostenrijk. Al tijdens de ochtenduren regent het soms flink in delen van oa Tirol. Gedurende de dag leeft de buiigheid verder op, en de buien beperken zich niet enkel tot de westelijke deelstaten. Overal zijn vanmiddag regen- en onweersbuien mogelijk. Afhankelijk van de hoeveelheid zon wordt het toch nog tussen de buien door 15 tot 22 graden. In Karinthië wordt het het warmst, hier kan het zelfs broeierig aanvoelen.

Komende avond vallen eerst nog buien, maar al snel lossen de buien op na zonsondergang. De nacht verloopt overwegend droog en in de vochtige lucht kan gemakkelijk mist of nevel ontstaan.

Morgen start droog en na het oplossen van nevel en mist aanvankelijk vrij zonnig. In de loop van de ochtend ontstaan stapelwolken en regionaal kan opnieuw een regen- of onweersbui vallen. Maar het weerbeeld is over het algemeen al een stuk vriendelijker. Vooral in het noorden en oosten is het al fraai zomerweer met veel zon. Het wordt ook warmer met 20 tot 24 graden.

getoonde temperatuur is op een hoogte van circa 1500 meter

Vrijdag kunnen we echt spreken van zomerweer als de temperatuur in enkele gebieden weer boven de 25 graden uitkomt. Wel komen er iets meer wolkenvelden voor, echter blijft het nu wel grotendeels droog.

Het pinksterweekend verloopt zonovergoten en stabiel. Het wordt fraai zomerweer met temperatuur die in het bereik van 25 tot 30 graden liggen. Kortom prachtig zwembadweer.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Summit Travel banner 2020 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...