Met de bus naar Oostenrijk

SkiWelt Hohe Salve @TVB Kitzbüheler Alpen

Hohe Salve @TVB Kitzbüheler Alpen

Met de bus naar Oostenrijk, waarom zou je? Wat is nu fijner dan (redelijk) uitgerust aankomen op je plaats van bestemming? Al je spulletjes bij je, klaar om de piste op te gaan! Je hebt een aantal opties om je naar je wintersportbestemming te laten vervoeren, zoals het vliegtuig, de bus of de trein. Maar hoe gaat het in zijn werk, met de bus naar de wintersport?

Wat mag ik meenemen?

Je mag best wat meenemen, maar de “kofferbak” moet natuurlijk wel gedeeld worden met je medereizigers. Een reistas met maximaal 20kg handbagage, je ski-/snowboardshoenen en je ski’s of snowboard mogen mee. Je gaat maar een week of korter op reis, dus 20 kilo aan bagage moet lukken. Denk ook praktisch: doe je ski-jas alvast aan. Een warme trui kan ook heel fijn zijn om in de bus aan te hebben.

Vertrek

Stel, je boekt je wintersport met vervoer. Dan start je wintersport eigenlijk al een dag eerder. Je slaapt de eerste nacht in je accommodatie van zaterdag op zondag, dan begint je reis al op vrijdag avond. Dat is natuurlijk superleuk, want je hebt gewoon al eerder dat vakantiegevoel.

WinterLiner Bus

Op vrijdagmiddag/avond rijdt de bus een logische route door Nederland langs de opstappunten. Dat is van noord naar zuid in combinatie van west naar oost. Hierdoor kan het zijn dat je wat langer of juist wat korter in de bus zit. Met de weekendpendel via Winterliner vertrek je op donderdag aan het eind van de dag en kom je vrijdagochtend op je bestemming in Oostenrijk aan.

Onderweg

Er worden meerdere stops gehouden, voor een toiletbezoek en eventuele rookpauze. Bij de weekpendels is er ook een dinerstop. Tip! Neem voor jezelf een broodje/iets te knabbelen mee en natuurlijk je oordopjes en een boek. Dan kom je de avond comfortabel door. Je kunt drankjes aan boord kopen. Je zit in een Royal Class opstelling, de rugleuningen kunnen verder naar achteren en je hebt meer beenruimte dan in een standaard configuratie.

De volgende ochtend

Dat gevoel als je wakker wordt en het gordijntje opent: wow! De bergtoppen zie je al in de verte of van dichtbij. Je ziet de sneeuw al liggen en de kriebels zijn bijna niet meer te houden! Er is nog een eventuele ochtendstop voor een toiletbezoek en dan is het laatste stukje van de tocht aan de beurt. De wegen worden smaller en de bergen worden hoger. Naar Oostenrijk heeft Summit Travel met de bus goed bereikbare plaatsen in het assortiment, zoals: Söll, Hopfgarten, Westendorf, Brixen im Thale, Kirchberg, Mittersill, Kaprun, Zell am See, Saalbach en Hinterglemm. Er zijn soms meerdere stopplaatsen in een dorp. Het is dan nog een klein stukje lopen naar je accommodatie, dan ben je blij dat je geen 30 kilo bagage bij je hebt!

Bijkomende voordelen met de bus op wintersport

Ten eerste: je komt uitgerust(er) aan. Maar daarnaast hoef jij je eigen auto niet in orde te brengen met winterbanden, sneeuwkettingen, hesjes en tolvignetten. Het scheelt ook heel veel gedoe onderweg met wissels en krap zitten. Vooral voor korte wintersportvakanties is het ideaal! Ben jij weleens met de bus naar je wintersportbestemming gegaan?

Maiskogel - Fanny Hopmans

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×