CampingWelt Nationaal Kampioenschap Sneeuwscheppen

RTL Weer Brixen im Thale 12 jan 2019

Zaterdag 12 januari 2019 stond in het teken van het Open Nederlands Kampioenschap Sneeuwscheppen voor Caravans. Locatie CampingWelt Brixen im Thale. De afgelopen dagen hebben we toch een kleine waarschuwing meegeven en ook wel een enorme tip…kom je caravan sneeuwvrij maken. Ik denk ook dat als je het aan de mensen zou vragen of ze voor niets naar het Brixental zouden zijn afgereisd dan zou iedereen dat zeker ontkennen. Het is echt nodig dat de daken worden leeggemaakt. Nu zijn er zeker constructies waar het niet nodig is maar een gemiddelde caravan met aanbouw daar is het zeker nodig voor.

Het was een absoluut een gezellige aangelegenheid. Er waren zelfs mensen aanwezig die tegen vergoeding caravans gingen schoonmaken. Die hebben een redelijk centje verdiend. Ik hou het maar liever bij mijn eigen caravan en daar had ik gelukkig ook wat hulp voor 🙂

Helikopter maakt bomen vrij van sneeuw

Helikopter maakt bomen vrij van sneeuw

Wat ook opviel was dat er de hele dag wel ergens op een berghelling een helikopter in de lucht hing. De reden was heel makkelijk. De bomen worden nogal zwaar van de sneeuwlast. Speciale aandacht hadden de helikopters bij skiliften en hoopspanningsdraden. Als daar een boom over zou vallen dan zou dat vervelend zijn geweest. Afgelopen week zou dit ook al gebeurd zijn en zat een gedeelte van het Brixental zonder stroom. Alhoewel dat ook weer snel was opgelost.

Bekijk onze video die we hebben gemaakt.

CampingWelt Sneeuwscheppen

CampingWelt Sneeuwscheppen

Na het sneeuwscheppen hadden we deze wel verdiend toch?

Wienerschnitzel

In de ochtend liepen we nog een rondje over de camping en je kon goed zien dat er veel mensen aanwezig waren in verband met de sneeuwschepactie.

En we kwamen ook nog een klein ijspegeltje tegen.

CampingWelt Sneeuwscheppen

Tot slot ook nog en ludieke video gemaakt bij onze grote sneeuwschepper Stefan.

CampingWelt Grote banner

 

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht