Carrièreswitch Marcel Hirscher?

Marcel Hirscher KTM MotoGP
Marcel Hirscher KTM MotoGP © motorsport.com

Marcel Hirscher is een grootheid in het alpineskiën en behoeft eigenlijk geen nadere introductie meer, maar is hij inmiddels bezig met iets anders? Nee hij mocht een KTM MotoGP motor testen op de Red Bull Ring.

Het is misschien niet bij iedereen bekend maar Hirscher is net als Max Verstappen een Red Bull atleet, tijdens een evenement georganiseerd door Red Bull mocht Hirscher een heuze MotoGP motor testen. Tijdens dit evenement werd hij ondersteunt door de Franse MotoGP-rijder Johann Zarco van het Red Bull KTM fabrieksteam en door de Oostenrijkse motorlegende Gustl Auinger.

„Andere haben den Wunsch, einmal in einem Formel-1-Auto zu sitzen. Aber für mich war das definitiv immer MotoGP“, aldus Hirscher over zijn keuze voor een MotoGP motor.

 

Red Bull Evenement

De dag begon voor Marcel Hirscher met een Moto2 van het merk om later over te stappen naar de 1000cc RC16 ook van KTM, waarbij Zarco hem begeleidde. Vorig jaar mochten regerend MotoGP-wereldkampioen Marc Marquez en zijn toenmalige Honda-teamgenoot Dani Pedrosa Red Bull Formula 1-auto’s testen op de Red Bull Ring. Beide reden in een Toro Rosso, het zusterteam van Red Bull

Bron: Spielberg en Motorsport.com

Het verschil tussen een MotoGP en een Formule 1 wagen is hieronder goed te zien, de MotoGP is sneller weg en zal op een rechte stuk ook sneller zijn. Maar downforce, remmen en andere zaken zal ervoor zorgen dat een Formule 1 wagen op een ronde sneller is.

Summit Travel Grote Banner

Werken in Oostenrijk banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht