Chinesen willen moederbedrijf Atomic overnemen

Atomic Altenmarkt im Pongau
Atomic fabriek en hoofdkantoor Altenmarkt im Pongau © Wikipedia

Ook Atomic ontkomt niet aan de interesse van de Chinezen, Atomic is sinds 1994 een onderdeel van het Finse Amer Group. Afgelopen dinsdag bevestigde de fabrikant dat het Chinese Anta Sport samen met de financiële investeerder FountainVest Partners interesse heeft.

De Finse Amer Group is een grote in de sportwereld met grote merken als Salomon, Arc’teryx, Peak Performance, Atomic, en Wilson. Het betreft hier een all-cash buyout van het consortium bestaande uit het Chinese sportschoenenbedrijf Anta en FountainVest Partners.

Snel een officieel bod

Het consortium zou 4 miljard Euro hebben geboden, op de Finse beurs was maandag de AMer Group 3,34 miljard Euro waard. Met het nieuws van een mogelijke overname schoot het aandeel afgelopen dinsdag met 11,8% ophoog, een officiële aanbieding kan binnen paar weken volgens een insider. Volgens Amer Group is het een niet-bindende en voorlopige aanbod, afhankelijk van een aantal voorwaarden, waaronder financiering, aanbeveling van de raad van bestuur en goedkeuring van ten minste 90 procent van de aandeelhouders.

Anta Sports

Het Chinese Anta Sports wil met de overname van de Amer Group gaan uitbreiden richting het buitenland. Het merk is in China één van de bekendste. Sinds 2009 is Anta eigenaar van Fila, een van oorsprong Italiaanse sportkledingfabrikant. Met een overname van de Amer Group heeft Anta Sports in een klap een hoop zeer grote merken in haar portefeuille. Het in Altenmarkt im Pongau gevestigde Atomic is sinds 1994 een onderdeel van de Amer Group, de groep nam in 2005 Salamon van Adidas over tegelijk met Arc’teryx wat toen een onderdeel was van Salamon.

Met dit soortovernames wil Anta Sports verder groeien naar een meer hoogwaardige productsegmenten.

 

Bron en bron

Ski Outlet Logo

Turner Banner

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht